Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ce credeau românii despre Coca-Cola acum 90 de ani: "Un fel de limonadă cu gust de doctorie. O detest!"
WhatsApp
Acum aproape 100 de ani, românii nu știau ce e Coca-Cola, iar puținii norocoși care o încercau nu erau deloc încântați și o descriau ca fiind "o băutură negricioasă cu gust de doctorie".
Ce credeau românii despre Coca-Cola acum 90 de ani (Foto: Andrei Popescu istoric)

În urmă cu aproape 100 de ani, românii aveau o percepție distinctă asupra Coca-Cola. Unii o descriau ca fiind „un fel de limonadă mai cunoscută în Statele Unite decât numele țărilor din Europa”, reflectând faima și popularitatea băuturii peste ocean, iar alții spuneau că pur și simplu o detestă.

"Un jurnalist numit G. M., care a vizitat New York-ul în 1940, își începea impresiile de călătorie publicate în ziarul „Timpul” astfel: 'Noaptea cobora pe Hudson odată cu vaporașul care mă aducea dela Hyde Park. De pe puntea cea mai înaltă, urmăream cum sus, deasupra New-York-ului se desena pe cer, în litere uriașe, «Coca-Cola», reclamă pentru un fel de limonadă mai cunoscută în Statele Unite decât numele țărilor din Europa ' ", scrie pe Facebook istoricul român Andrei Popescu.

Cu 10 ani înainte, un scriitor român care a locuit la Los Angeles a spus că "detestă" această băutură, pe care a descris-o ca fiind "o băutură negricioasă cu gust de doctorie".

"Cu circa un deceniu mai devreme, scriitorul Petru Comarnescu locuise în Los Angeles, unde studiase la University of Southern California. Mai târziu, el povestea că „printre puținele neplăceri pe care le-am avut cât am studiat în America a fost băutura Coca-Cola. Nu știam cum s'o refuz când îmi era oferită la picnicuri sau în alte ocazii. E o băutură negricioasă cu gust de doctorie, mai precis de sirop contra tusei, pe care mulți americani o beau pentru calități medicale. [...] Personal, detest această băutură și n'aș lua-o decât ca un medicament”.În imagine: celebra fotografie a unui francez încercând pentru prima oară Coca-Cola, surprinsă de Mark Kauffman de la revista „Life” în 1950", mai scrie istoricul român.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel