Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ce a cumpărat o româncă cu 50 de euro de la un supermarket din Japonia: „În România plăteai 500 de lei”
WhatsApp
O studentă româncă la o facultate din Japonia a stârnit interesul pe platforma de socializare TikTok după ce a prezentat ce a reușit să-și cumpere dintr-un supermarket local cu doar 50 de euro, echivalentul a aproximativ 250 de lei.
Ce a cumpărat o româncă cu 50 de euro de la un supermarket din Japonia: „În România plăteai 500 de lei” / Foto: TikTok

Clipul postat pe rețeaua de socializare a devenit viral rapid, surprinzând mulți români cu prețurile accesibile din țara asiatică.

Tânăra a prezentat fiecare produs achiziționat, începând cu alimentele. 

„Începem cu mâncarea. Am luat o cutie cu șase ouă, o cutie de lapte de migdale, un borcan de dulceață de afine, o conservă de porumb, o salată iceberg, o sticlă de oțet balsamic, o sare la solniță, un pachet de brânză mozzarella, un iaurt, o caserolă de roșii cherry, o cremă de brânză, o mână de ceapă verde, un avocado, o cutie de ceai fără zahăr, o pungă de afine congelate, o cutie cu mini înghețate și o pungă de fulgi de ovăz.”, spune fata.

Pe lângă aceste alimente, studenta a inclus în coșul său de cumpărături și produsele de îngrijire și curățenie.

„Mai departe trecem la produsele de îngrijire și curățenie: am luat două pungi de gel de duș, o pastă de dinți, opt role de hârtie igienică, patru role de hârtie de bucătărie,  un set cu produse de curățenie, care conține un spray de aragaz, unul de mobilă, unul de geamuri, șervețele pentru plita electrică și detergent de vase și a fost cam 6 euro tot setul.”, încheie aceasta.

 

Românii au fost mirați de prețurile accesibile din Japonia

 

Reacțiile românilor la aceste prețuri accesibile în Japonia au fost variate, mulți fiind uimiți de economia făcută în comparație cu prețurile din țara natală.

Un utilizator al platformei a remarcat: "În România plăteai cam 500 de lei pe toate astea."

Alții au comentat că sunt impresionați de prețurile avantajoase, considerând că în România ar fi cheltuit mult mai mult pentru aceleași produse.

Un alt utilizator a adăugat: "Prețuri de bun gust, chiar ai luat multe."

O altă voce a evidențiat faptul că, având în vedere salariile din Japonia, suma cheltuită de studentă este foarte rezonabilă: "La ce salarii sunt în Japonia e mai mult decât bine."

În contextul în care costul vieții poate varia semnificativ în funcție de țară, mulți au privit cu admirație și invidie posibilitatea de a face achiziții atât de variate cu o sumă relativ modestă într-o țară străină. 

 

@denisa.dobrescu #foryoupage #exchangestudent #japanesefood #japantiktok ♬ original sound - Denisa| Viata in Japonia ????????

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel