Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Caz revoltător: O bătrână de 93 de ani din Italia riscă să rămână pe stradă pentru că e prea ”bogată” pentru căminele sociale
WhatsApp
O bătrână din Italia riscă să rămână pe străzi după ce serviciile sociale au constatat că locuința ei nu mai este locuibilă. 
Sursă foto: ilrestodelcarlino.it

Într-o scrisoare scrisă de mână, Franca își exprimă angajamentul să obțină un cămin, adresându-se direct lui Jamil Sadegholvaad, primarul localității. Cu toate acestea, încercările ei de a obține o locuință publică întâmpină obstacole majore.

Comunitatea a sărit în ajutorul bătrânei 

 

Serviciile sociale au efectuat o vizită la apartamentul în care locuiește Franca împreună cu fiica sa în vârstă de 73 de ani, constatând că locuința lor actuală nu mai este locuibilă. Cu toate acestea, cererea lor pentru o locuință de la consiliul local a fost respinsă, pe motiv că veniturile familiei depășesc limita impusă. Cu o pensie combinată de aproximativ 22.000 de euro pe an de la INPS, Franca și fiica sa se află într-o situație paradoxală, în care sunt considerate prea „bogate” pentru a beneficia de ajutor locativ.

Franca, care și-a petrecut o viață întreagă muncind, se află într-o situație critică riscând să fie evacuată din propriul apartamentul, în condițiile în care contractul de închiriere a expirat și nu poate fi reînnoit din cauza condițiilor improprii ale locuinței.

Cu toate acestea, comunitatea locală s-a mobilizat în sprijinul bătrânei, cu peste cincizeci de oameni care încearcă să o ajute să găsească o nouă casă.

Kristian Gianfreda, consilier pentru politici locative, promite să intervină în această situație urgentă. „Doamna Laganga este cunoscută de serviciile sociale iar cazul ei este urmărit. Nu vom permite ca o femeie de 93 de ani să ajungă în stradă”. 

Cu toate acestea, recunoaște că situația este dificilă, cu o ofertă insuficientă de locuințe disponibile și cereri tot mai mari.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel