Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cățeii din Franța, antrenați să identifice persoane infectate cu noul coronavirus
WhatsApp
După doar două săptămâni de antrenament, câinii au atins o acuratețe de 94% a identificării persoanelor infectate cu virusul COVID-19, mai bună decât cea a testelor PCR.
catei_antrenati_franta_covid

Conform Euronews, o școală veterinară din Val-de-Marne, lângă Paris, a început să antreneze câini polițiști de căutare și salvare pentru a detecta persoanele care sunt infectate cu virusul COVID-19. În decurs de două săptămâni, câinii au atins o rată de precizie de 94% în răspunsul la probele de transpirație. Câinii nu miros direct virusul, ci adulmecă o substanță chimică produsă atunci când virusul infectează celulele și este eliberat de organism.

„În acest moment câinii sunt mai eficienți decât testele PCR”, a spus profesorul Dominique Grandjean, de la Școala Națională de Medicină Veterinară din Alfort, cel ce avut această idee, transmite bzi.ro

Se pare că, în teorie, orice rasă ar putea fi dresată ca câine capabil să detecteze prezența virusului în interval de două până la 10 săptămâni. „Obstacolul major cu care ne confruntăm este lipsa de finanțare. Spre deosebire de multe alte țări, cum ar fi Arabia Saudită, Finlanda, Liban, Columbia etc., nu primim ajutor din partea guvernului nostru. Următorul mare pas este de a-l convinge pe ministrul sănătății de eficiența câinilor în prevenirea și controlul răspândirii virusului și că suntem demni de finanțare publică”, a mai spus profesorul Dominique Grandjean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel