Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Câte milioane de dolari a câștigat Emma Răducanu, în vârstă de 19 ani, anul trecut, de la uimitoarea ei victorie la US Open. Tânăra este în top 10
WhatsApp
La aproape un an de la prima sa victorie de Grand Slam, obținută la US Open, adolescenta britanică Emma Răducanu a debutat pe lista Forbes a celor mai bine plătite jucătoare de tenis. 

Răducanu, în vârstă de 19 ani, a devenit vedetă după ce a câștigat turneul major de la Flushing Meadow, pe când avea 18 ani și era calificată. 

Raducanu era o necunoscută virtuală anul trecut pe vremea aceasta, înainte de a impresiona publicul de la Arthur Ashe și de a se afla pe locul 150 în lume. Acum a ajuns pe locul 11 în clasamentul WTA și, odată cu creșterea clasamentului, au crescut și câștigurile ei. 

După ce a devenit prima jucătoare din calificări din Era Open care a cucerit un titlu de Grand Slam, adolescenta britanică a primit o mulțime de sponsorizări.  

 

Emma Răducanu și-a făcut debutul pe lista Forbes a celor mai bine plătite jucătoare de tenis din 2022,

 

Adolescenta ocupă locul șase pe listă, cu 21,1 milioane de dolari.

De la triumful de la US Open, Răducanu a avut alături de Nike în sponsorizările sale British Airways, Dior, Evian, HSBC, Porsche, Tiffany și Vodafone. 

În timp ce s-a luptat să se ridice la standardul ridicat al primului său Grand Slam la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon în acest an, numai eforturile sale din afara terenului i-au adus tinerei o sumă uriașă de 18 milioane de dolari. 

Vezi și: CFR Cluj, calificată în grupele Europa Conference League, după 1-0 cu NK Maribor

 

Roger Federer este pe locul 1 în top, cu o sumă de 90 de milioane de dolari

 

Fostul număr 1 mondial Roger Federer și-a păstrat locul în fruntea listei pentru al 17-lea an, deși nu a jucat niciun meci timp de aproape 14 luni.

Federer, în vârstă de 41 de ani, nu a mai jucat de la Wimbledon, anul trecut, după ce a suferit o nouă operație la genunchi, care l-a deranjat pe marele elvețian aflat în amurgul carierei sale.

Cu toate acestea, campionul de 20 de ori la Grand Slam a încasat în ultimele 12 luni o sumă estimată la 90 de milioane de dolari înainte de taxe și onorarii ale agenților pentru a fi primul pe listă, banii provenind din "sponsorizări, apariții și alte activități comerciale".

Japoneza Naomi Osaka, care a câștigat patru turnee majore, se află pe locul al doilea pe listă după ce a câștigat aproximativ 56,2 milioane de dolari în ultimul an.

Jucătoarea de 24 de ani a lansat în iunie o nouă companie media în parteneriat cu cvadruplul campion NBA LeBron James și o nouă agenție sportivă.

Ea este cea mai bine plătită jucătoare de tenis, câștigând mai mult decât Serena Williams, de 23 de ori câștigătoare de Grand Slam, care se va retrage după US Open, care începe săptămâna viitoare.

 

Rafa Nadal și Novak Djokovic au coborât în top 

 

Williams a câștigat 35,1 milioane de dolari în acest an, devansându-i pe fostul nr. 1 masculin Rafa Nadal (31,4 milioane de dolari) și Novak Djokovic (27,1 milioane de dolari).

Kei Nishikori (13,2 milioane de dolari) și Venus Williams (12 milioane de dolari) sunt pe locurile opt și nouă, în timp ce senzația spaniolă Carlos Alcaraz (10,9 milioane de dolari) completează topul 10, conform Daily Mail. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel