Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Catastrofă feroviară în India: Cel puţin 237 de morţi şi peste 900 de răniţi, după ce trei trenuri au deraiat și s-au ciocnit
WhatsApp
Trei trenuri au deraiat unul peste altul într-o secvență îngrozitoare, ucigând cel puțin 233 de persoane și rănind peste 900 în districtul Balasore din Odisha, în India.    

Cel puțin 233 de persoane au murit și 900 sunt rănite, a declarat vineri, pe Twitter, secretarul șef al statului, Pradeep Jena, în urma dezastrului produs în estul statului Odisha. Mulţi călători ar fi încă prinşi sub grămezi de fier vechi, au declarat oficialii indieni sâmbătă dimineaţa, informează AFP. 

'Operaţiunile de salvare continuă la faţa locului şi vom mai avea nevoie de câteva ore pentru a le finaliza', a declarat pentru AFP Sudhanshu Sarangi, directorul general al serviciului de pompieri din statul Odisha, aflat la locul unde s-a produs accidentul feroviar.

Cauza accidentului catastrofal nu a fost încă determinată, a declarat Jena pentru News18, afiliat CNN, subliniind că în prezent se concentrează pe operațiunile de salvare în curs de desfășurare.

"Lucrăm doar (la) trimiterea de medici suplimentari, ambulanțe, autobuze, deci toate aceste lucruri pe care le facem, așa că nu ne-am gândit să ne întrebăm ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat", a spus el.

Un înalt oficial al guvernului regional, Pradeep Jena, a declarat pentru AFP că 'aproximativ 850 de persoane au fost internate în spitale', potrivit timesofindia.indiatimes.com.

Catastrofă feroviară în India: Peste 200 de morți

 

Un tren de pasageri Coromandel Express şi un altul de marfă au intrat în coliziune în apropiere de Balasore, la aproximativ 200 de kilometri de Bhubaneswar, capitala statului Odisha. În accident a fost implicat şi un al doilea tren de pasageri.

Ministrul șef M K Stalin a anunțat sâmbătă că guvernul din Tamil Nadu va ține doliu timp de o zi pentru cei care au murit în accidentul feroviar din Odisha. Toate programele guvernamentale, evenimentele și reuniunea publică pentru a sărbători aniversarea centenarului nașterii fostului ministru șef M Karunanidhi, programate astăzi (sâmbătă), au fost anulate.

Stalin, în timp ce vorbea cu reporterii în centrul de operațiuni de urgență al statului din Ezhilagam, a declarat că guvernul statului lucrează îndeaproape cu guvernul din Odisha în operațiunea de salvare și că "a fost pregătit un tren special pentru cei care au fost prinși în accident și nu s-au putut întoarce la Chennai".

Ministrul Sportului, Udhayanidhi Stalin, și ministrul Transporturilor, S S S Sivasankar, împreună cu oficiali de rang înalt ai guvernului de stat, s-au grăbit să ajungă în Odisha pentru a se coordona cu măsurile de salvare.

2. -imagine fara descriere- (accident-indida-trenuri.png)

Premierul Narendra Modi a convocat o reuniune pentru a analiza situația în legătură cu accidentul feroviar, relatează ANI citând surse.

Efortul de salvare de vineri a inclus peste 115 ambulanțe și mai multe unități ale serviciilor de pompieri, spun autoritățile. Aproximativ 500 de unități de sânge au fost colectate peste noapte, 900 de unități fiind în prezent în stoc, a scris Jena pe Twitter.

"Acest lucru va ajuta la tratarea victimelor accidentului. Sunt personal îndatorat și recunoscător tuturor voluntarilor care au donat sânge pentru o cauză nobilă", a scris el.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel