Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cătălin Ștefan, un român care locuia în blocul făcut scrum la Valencia povestește infernul prin care a trecut. Mama și fiica lui erau acasă
WhatsApp
Cătălin Ștefan, unul dintre românii care locuiau în blocul ars în totalitate în Valencia povestește infernul prin care a trecut. 

Mulți oameni au văzut cum casele lor - și, mai ales, amintirile lor - s-au transformat în cenușă.

"Suntem cu toții afectați și va dura foarte mult până ne vom reveni", a mărturisit Cătălin Ștefan, un român care locuia într-unul din apartamentele care au ars la Valencia. Acesta este soțul administratorei românce a imobilului. Soția lui nu era acasă când a izbucnit incendiul, dar mama sa și fiica minoră se aflau în apartamentul care s-a făcut scrum. Din fericire au reușit să iasă la timp. 

Deși Ștefan a petrecut aceste două nopți în casa unora dintre prietenii săi, el și partenera sa se duc în fiecare zi la blocul ars, se uită și nu le vine să creadă că așa ceva s-a întâmplat. 

„Suntem foarte foarte afectați”, a explicat acesta publicației Levante-EMV. El recunoaște că nu mai reușește să doarmă noaptea.

"În prima noapte am dormit trei ore, iar vineri am dormit doar patru. Cred că vom petrece multe nopți așa", spune el.

Își amintește cu lacrimi în ochi cum și-a văzut casa arzând, care a ajuns un simplu "schelet" negru.

În momentul incendiului lucra, dar mama și fiica lui se aflau în casă. Fiica lui terminase cursurile cu câteva minute înainte și reușise să ajungă deja acasă. O cunoștință i-a spus că i-a luat foc locuința.

„Am văzut flăcările de jos. I-am spus soției și fiicei să rămână înăuntru pentru că am crezut că nu va fi mare lucru, dar, după ce am văzut că focul se extinde atât de repede pe fațadă, le-am spus să fugă imediat". 

Deși este încă devreme să „intre într-o anumită normalitate”, se simte norocos că poate povesti despre eveniment, din moment ce sunt multe familii care au fost afectate mult mai rău, iar alții și-au pierdut viețile.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel