Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cătălin Cherecheș, mutat de germani la o altă închisoare. Avocat: "Nu suntem de acord" 
WhatsApp
Avocatul lui Cătălin Cherecheș a vorbit despre situația clientului său din Germania. 

Avocatul Răzvan Doseanu spune de asemenea că fostul primar din Baia-Mare nu vrea să revină în România. 

"Am fost la el în vizită marți, la închisoarea din Augsburg și joi el va fi transferat în închisoarea din Munchen. Noi nu am fost de acord cu o extrădare simplificată. Noi am și spus acolo la tribunal când s-a prezentat mandatul de arestare european că nu suntem de acord deloc cu extrădarea, dar toate motivele trebuie să le depunem la Procuratura Generală. Până când România nu trimite toată documentația de la proces nu va fi nicio decizie de la Munchen," a spus Doseanu. 

Se încearcă o ultimă "lovitură" din partea avocaților

 

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au rămas în pronunţare joi pe cererea avocaţilor lui Cătălin Cherecheş de strămutare a dosarului în care primarul municipiului Baia Mare a fost condamnat definitiv la cinci ani închisoare pentru corupţie.

Avocatul Răzvan Doseanu a explicat că cererea de strămutare a fost depusă înainte ca judecătorii de la Curtea de Apel Cluj să pronunţe sentinţa de condamnare, iar dacă se va admite strămutarea, atunci pedeapsa de cinci ani va fi anulată, iar procesul va fi mutat la altă instanţă pentru rejudecarea apelului.

Unul dintre motivele invocate de avocaţi este faptul că din completul de la CA Cluj a făcut parte şi Georgiana Rodica Farcaş Hîngan, ea fiind judecătoarea pe care soacra lui Cherecheş a încercat să o mituiască, pentru a obţine o condamnare mai uşoară sau chiar achitare. După acel episod, Georgiana Rodica Farcaş Hîngan a făcut cerere de abţinere, solicitând să fie scoasă din complet, cerere care i-a fost însă respinsă.

Avocatul a recunoscut că plecarea lui Cherecheş din ţară a îngreunat apărarea acestuia în instanţă, însă a punctat că mai există două căi de atac prin care se poate obţine anularea condamnării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel