Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cât de scumpă e Londra în realitate? Gabriela stă de 9 ani în capitala Angliei: "E foarte scumpă. O chirie decentă este de la 2.500 lire în sus. O bere 8 lire"
WhatsApp
O româncă stabilită la Londra vorbește despre cât de scump este să trăiești în capitala Angliei.
Londra, un oraș extrem de scump (Foto: Gabriela Crăciun / arhivă personală)

Gabriela Crăciun, o româncă ce trăiește la Londra de aproape 10 ani spune că viața în capitala Angliei este extrem de scumpă, acesta nefiind doar un mit. Gabriela a participat la emisiunea Departe de România, unde a vorbit despre viața de zi cu zi în Londra, precum și despre obiectivele turistice pe care nu trebuie să le ratezi.

"Eu am vizitat toată Europa și, în afară de Elveția, mi se pare că Londra este cea mai scumpă. Să vă dau un ordin de mărime. O chirie decentă este de la 2.500 lire în sus. Asta dacă vrei să locuiești tu cu familia ta și te îngrămădești. Nu locuiești cu alții la comun. Dar se practică des, mai ales pentru cei care vin la început.

O bere, să vă zic, costă 7-8 lire un pint de bere (0,6 l , n.r.), este foarte mult. Acum câțiva ani era 3 lire. S-a dublat. Eu circul cu un tren. Plăteam biletul 3,50 lire pană în urmă cu 3 ani, iar acum este 8 lire biletul.

Deci, practic, ca să mă duc unde lucrez eu și să mă întorc, am nevoie să merg cu acest tren și mă costă 20 lire pe zi. Transportul este foarte scump, dacă facem socoteală. Nu mă duc în fiecare zi, dar dacă ar trebui să mă duc zilnic, cum mergeam înainte de pandemie, ar fi 400 lire pe lună, numai transportul ca să mă duc la job. Nu mai zic că în weekend mai ieși, te mai plimbi, mai vizitezi și acolo alte costuri. S-a scumpit foarte mult viața și sunt multe manifestații", spune românca.

În ediția din această săptămână a emisiunii Departe de România am făcut cunoștință cu Gabriela Crăciun, o româncă ce locuiește în capitala Angliei de aproape 10 ani. În cadrul discuției, am aflat câteva detalii mai puțin cunoscute despre Londra și am demontat sau confirmat anumite mituri.

Vezi emisiunea integrală

 

 

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel