Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cartea de identitate a maşinii. Duplicatul, mai uşor de obţinut
WhatsApp
Pentru eliberarea copiei după Cartea de identitate a unui autoturism nu mai este nevoie de anunţ în Monitorul Oficial.

Astfel, conform unui proiect de lege, adoptat în plenul Camerei Deputaților, se permite emiterea de către Registrul Auto Român a unui duplicat al cărții de indentitate a vehiculului fără a mai fi nevoie publicarea pierderii, furtului sau distrugerii originalului în Monitorul Oficial.

Proiectul de lege pentru modificarea Ordonanţei Guvernului 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea comercializării, înmatriculării sau înregistrării acestora în România a fost adoptat cu 251 de voturi „pentru" şi două abţineri.

"În cazul pierderii, furtului sau al distrugerii cărţii de identitate a vehiculului, RAR poate emite un duplicat al cărţii de identitate a vehiculului, după identificarea vehiculului. Procedura de eliberare a duplicatului cărţii de identitate a vehiculului, precum şi documentele necesare se stabilesc prin ordin al ministrului Transporturilor. Pentru emiterea de către RAR a unui duplicat al cărţii de identitate a vehiculului nu este necesară publicarea pierderii, furtului sau distrugerii acesteia în Monitorul Oficial, partea a treia", prevede textul adoptat.

Pentru acest proiect Camera Deputaţilor este for decizional, el fiind adoptat deja de Senat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel