Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sportiva Carmen Tocală - prima româncă la cârma baschetului MONDIAL
WhatsApp
Carmen Tocală este prima româncă membru în Boardul Central al Federaţiei Internaţionale de Baschet. Ea este și președintele de onoare al Federației Române de Baschet, dar și prima femeie aleasă în funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Europene.

O fostă sportivă româncă a fost desemnată membru în Boardul Central al Federaţiei Internaţionale de Baschet. Carmen Tocală nu este la prima reușită de acest fel, în luna iunie, ea a devenit prima femeie aleasă în funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Europene.

 Ea este totodată și președintele de onoare al Federației Române de Baschet

Fosta mare jucătoare de baschet a primit votul a peste 150 de reprezentanţi ai federaţiilor naţionale din lume, alături de alţi 12 membri din 5 continente. Astfel, Tocală, în vârstă de 57 de ani, se va afla la cârma baschetului mondial pentru următorii patru ani. Fosta jucătoare a naţionalei României a condus Federaţia Română de Baschet timp de 13 ani şi a fost desemnată pe prima poziţie la nivel european pentru postul de membru al Boardului Central. 

Fosta jucătoare de baschet și-a început cariera în management în 1999, când a preluat echipa feminină Sportul Studenţesc, ca antrenoare şi ca manager. În 2004 a devenit președintă a FR Baschet, iar apoi, între 2012 și 2016, a condus Autoritatea Națională pentru Tineret și Sport și a fost secretar de stat pe probleme de sport în cadrul MTS

"Aceasta nouă performanță la nivel mondial mă face să mă simt un om implinit. Am suferit când m-am retras din activitatea sportivă, când adrenalina nu a mai făcut parte din viața mea, dar sunt bucuroasă că am reușit să continui în sportul pe care îl iubesc ca manager la nivel mondial. Viața de după teren, moment cu moment, devine o competiție cu tine însăți", a declarat Carmen Tocala.

Prima şedinţă a Bordului, în noua sa formulă va avea loc la Beijing pe data de 14 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel