Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Canada înregistrează peste 10.000 de decese asociate COVID-19. Premierul Justin Trudeau: "Nu va fi uşor"
WhatsApp
Canada, aflată în mijlocul celui de-al doilea val de coronavirus, a depăşit marţi seara pragul de 10.000 de decese asociate COVID-19, potrivit cifrelor oficiale prezentate de mai multe canale de televiziune, relatează AFP.

Peste 90% din decese au fost înregistrate în cele mai mari două provincii din ţară, Ontario şi, mai ales, Quebec, epicentrul pandemiei de coronavirus din Canada.

Marţi seara, Canada a înregistrat 10.001 de decese şi 222.670 de cazuri confirmate, conform cifrelor compilate de canalele publice CBC/Radio-Canada şi CTV.

 

Justin Trudeau: "Nu va fi uşor"

 

Premierul canadian Justin Trudeau a recunoscut, în cadrul unei conferinţe de presă, oboseala instalată în rândul populaţiei, odată cu creşterea rapidă a numărului de noi cazuri şi a înăspririi măsurilor în întreaga ţară menite să reducă răspândirea pandemiei.

"Niciunul dintre noi nu vrea să fie la conferinţele de presă cu măşti, cu explicaţii despre (...) înmulţirea cazurilor în şcolile noastre, a creşterii restricţiilor care ne limitează, ne deranjează în viaţa noastră de zi cu zi", a spus el.

"Nu va fi uşor", a avertizat el. "Vine Crăciunul. Probabil că în mai multe părţi ale ţării nu ne vom putea reuni cu familiile noastre, chiar dacă suntem foarte atenţi în săptămânile următoare. Însă, cine ştie", a afirmat el.

"Trebuie să ne facem cu toţii datoria", a mai spus Trudeau. "Dacă vrem cu adevărat să o facem şi dacă facem tot posibilul, vom reuşi", a concluzionat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel