Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Canada. Afacerist român, ciuruit de gloanțe, în stradă: Tinel Timu a fost o figură foarte cunoscută în cadrul comunității românești din Montreal
WhatsApp
Dezvoltatorul imobiliar Tinel Timu, în vârstă de 61 de ani, cunoscut în comunitatea românilor din Canada, a fost împușcat mortal, în această dimineață, în Laval, o suburbie din Montreal.

Tinel Timu a fost ucis de mai multe gloanțe de la o armă de foc în jurul orei locale 07:00, în fața unei reședințe de pe rue du Havre, pe malul râului Rivière des Prairies. Cel puțin cinci focuri de armă au fost trase în timpul crimei.

Grav rănit, Tinel Timu a fost dus rapid la spital, unde a fost declarat decedat.

2. -imagine fara descriere- (canada--afacerist-roman--ciuruit-de-gloante--in-strada-tinel-timu-a-fost-o-figura-foarte-cunoscuta-in-cadrul-comunitatii-romanesti-din-montreal-4.jpg)

SURSA FOTO: captură lapresse.ca

Un imens perimetru de securitate a fost ridicat în jurul locului crimei pentru a proteja orice dovezi care ar putea fi acolo. Tehnicienii de identificare criminalistică urmau să meargă dimineața la fața locului pentru a cerceta locul. Criminalul a fugit înainte de sosirea poliției.

Ei sunt românii care au murit în timp ce treceau ilegal granița SUA: "Urmau să fie deportați. Nu voiau să-și vadă copiii trăind o viața mizerabilă în România"

 

Omul de afaceri Tinel Timu a ținut prima pagină a ziarelor canadiene

 

3. -imagine fara descriere- (canada--afacerist-roman--ciuruit-de-gloante--in-strada-tinel-timu-a-fost-o-figura-foarte-cunoscuta-in-cadrul-comunitatii-romanesti-din-montreal-2.jpg)

SURSA FOTO: captură video journaldemontreal.com

„Eram în baie când am auzit împușcăturile. Am auzit cel puțin patru dintre ele. M-am dus la fereastra mea să văd ce se întâmplă și am văzut o mașină plecând cu bubuitură”, a spus un vecin, care a preferat să-și ascundă identitatea.

Omul de afaceri Tinel Timu a ținut prima pagină a ziarelor canadiene în septembrie anul trecut, când a fost arestat împreună cu alte două persoane - printre care și un oficial al orașului Montreal - într-un caz de corupție. Timu a fost pus sub urmărire în cadrul unei anchete a Unității Permanente Anticorupție (UPAC).

Tinel Timu a primit medalia Adunării Naționale în 2018 din partea deputatului liberal pentru Fabre de la acea vreme, Monique Sauvé. Ea l-a descris atunci ca fiind un „cetățean pasionat și angajat”, precum și un „lider excepțional”.

O româncă din America, supranumită „cea mai frumoasă jucătoare de șah”: Andrea a început să joace la doar 6 ani și a cucerit numeroase medalii

 

Tinel Timu a fost „o persoană magnifică”

 

Un bărbat a spus că îl considera pe Tinel Timu ca „un tat㔄Chiar mă surprinde, pentru că sincer, toată lumea l-a iubit. Am fost foarte aproape și nu am auzit niciodată de nimic”, a spus Yoandy Almeida, un prieten al victimei. 

„Sunt foarte foarte foarte trist pentru că îl cunosc pe domnul Tinel, este o persoană magnifică”, adaugă Stéfano Sifakis, un alt prieten. 

4. -imagine fara descriere- (canada--afacerist-roman--ciuruit-de-gloante--in-strada-tinel-timu-a-fost-o-figura-foarte-cunoscuta-in-cadrul-comunitatii-romanesti-din-montreal-3.jpg)

SURSA FOTO: captură video journaldemontreal.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel