Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Camion, în drum spre Germania, verificat în vama Giurgiu. Surpriza polițiștilor când au deschis compartimentul de marfă 
WhatsApp
Polițiștii de frontieră giurgiuveni au depistat doi cetățeni străini, care au încercat să intre ilegal în România, ascunși în compartimentul marfă al unui ansamblu rutier care transporta mobilier .
Autocamion, oprit în vama Giurgiu. Surpriza polițiștilor când au deschis compartimentul de marfă. Sursa: politia de frontiera

În data de 26.08.2022, în jurul orei 11.00,  la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră,  un cetăţean austriac, care conducea un ansamblu rutier. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilier din Turcia, pentru o societate din Germania.

Procedând la verificarea exterioară a mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că prelata semiremorcii era secționată și recusută în partea superioară.

Astfel, au efectuat un control amănunţit asupra autocamionului, ocazie cu care au descoperit, în compartimentul marfă, două persoane de sex masculi.

Asupra persoanelor nu au fost găsite documente de identitate, acestea declarând faptul că  sunt cetățeni palestinieni și au urcat în autocamion în Turcia, fără ca șoferul să cunoască acest lucru. Aceștia intenţionau să ajungă în Germania.

Conform protocolului româno – bulgar, şoferul, persoanele depistate şi mijlocul de transport, au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Vezi si:

 

Frontiere țării, tranzitate de peste 420.000 de persoane într-o singură zi

 

Peste 420.000 de persoane au tranzitat vineri punctele de trecere a frontierei. În România au intrat aproape 13.000 de cetățeni ucraineni.

Prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat vineri formalitățile de control atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire aproximativ 423.500 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 113.200 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România, au fost 150.600 de persoane, dintre care 12.974 de cetăţeni ucraineni, în scădere cu 1.66 % faţă de ziua precedentă.

Începând din 10 februarie, înainte de declanșarea războiului din Ucraina, până vineri, la nivel naţional, au intrat în România 2.092.147 de cetăţeni ucraineni.

 

 

Două autocare, verificate, la sânge, la intrarea în țară: doi pasageri au fost dați jos cu tot cu bagaje 

 

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni, au oprit pentru control, în această săptămână, pe sensul de intrare în ţară, două autocare, aparţinând unor firme de transport internaţional de persoane.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, au descoperit în urma unor controale specifice efectuate asupra a două autocare, cantitatea de 1.115 articole de parfumerie şi perechi de încălţăminte, toate inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În cursul zilelor de 24 respectiv 26 august a.c, la diferite intervale de timp, poliţiştii de frontieră giurgiuveni, au oprit pentru control, pe sensul de intrare în ţară, două autocare, aparţinând unor firme de transport internaţional de persoane.

În urma controalelor amănunţite efectuate, oamenii legii au descoperit, în cala autocarelor, printre bagaje, pungi din plastic, de culoare neagră, care conţineau 148 perechi de încălţăminte şi 967 articole de parfumerie, toate fiind inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel