Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bulgaria. Baraje rutiere instalate de protestatari la Sofia şi în alte oraşe
WhatsApp
Poliţia bulgară a ridicat vineri barajele rutiere instalate de o săptămână la Sofia şi în alte oraşe de manifestanţi care cer demisia guvernului, pe care îl acuză de corupţie, a anunţat Ministerul de Interne, citat de AFP, dpa şi BTA.

Protestatarii au ocupat începând din 29 iulie mai multe intersecţii importante din centrul Sofiei, în cadrul celui mai mare val de contestare din această ţară din 2013. Acţiuni similare s-au mai desfăşurat la Varna şi Plovdiv.

Un scurt comunicat al MAI bulgar publicat vineri afirmă că "circulaţia a fost reluată în toate intersecţiile care erau blocate" şi că nu va mai tolerată obstrucţionarea traficului. Potrivit poliţiei, sute de locuitori s-au plâns că din cauza blocajelor nu pot folosi transportul public sau maşinile personale.

În reacţie, unul dintre organizatorii manifestaţiilor, Nikolai Hadjighenov, s-a angajat în declaraţii pentru presă că barajele vor fi ridicate la loc, "dar de această dată în toată ţara".

La Sofia, 12 persoane au fost reţinute şi amendate.

Pentru vineri seara sunt anunţate noi proteste.

Mii de oameni ies în stradă în Bulgaria în fiecare seară de circa o lună pentru a cere demisia guvernului conservator şi naţionalist al premierului Boiko Borisov, la putere de aproape zece ani, acuzându-l că se află sub influenţa unor actori din mediul economic.

Miercuri, Borisov a lăsat să se înţeleagă că este gata să se retragă în planul secund pentru a permite executivului să-şi continue atribuţiile până la alegerile legislative din martie 2021, dar joi liderii coaliţiei dintre conservatori şi naţionalişti şi-au reafirmat sprijinul pentru menţinerea sa în funcţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel