Publicitate
- griș - 1 cană
- lapte - 2 litri
- ouă - 3-4 bucăți
- zahăr - 1 cană (după gust)
- unt - 80 de grame (+ 20 de grame pentru ungerea formei)
- smântână - 2-3 linguri
- pesmet (pentru pregătirea formei) - 2-3 linguri
- sare - 1 praf.
Se toarnă grișul în laptele clocotit într-un jet subțire, amestecând continuu, și se fierbe la foc mic, amestecând, timp de 10-15 minute, până se îngroașă.
Adăugați untul și sarea în terciul finit și amestecați.
Prăjitură din spumă de lămâie. Pufoasă și umedă, cu o aromă delicioasă. Se topește în gură!
Separați albusurile de gălbenușuri. Se amestecă gălbenușurile cu zahăr și se bat albușurile în spumă. Adăugați gălbenușurile în griș, amestecați bine. Se adaugă apoi albușurile bătute spumă, se amestecă din nou.
Se pune masa pregatită într-o formă unsă în prealabil cu unt și presărată cu pesmet. Se netezește blatul, se unge cu smântână.
Coaceți budinca de griș la cuptorul încins (175-180 de grade) pentru aproximativ 25-30 de minute.
Serviți budinca de griș cu smântână, gem sau sirop de fructe dulci.
Poftă bună!
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News