Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Adevărul dureros despre bonul fiscal din Mamaia care a făcut ravagii: "Vacanța de 1000 de euro a ajuns prea ieftină pentru români!?"
WhatsApp
Un bon fiscal de la un local din Mamaia a făcut astăzi furori pe tot internetul. Adevărul din spatele prețurilor este unul greu de suportat. O să vă povestesc în rândurile de mai jos, printre altele, cum au ajuns unii turiști să ceară tarife mai mari la cazări. 

Au fost de-a lungul anilor, pe la televiziuni, numeroase reportaje cu oameni care dormeau în mașini în parcările din Mamaia și mâncau ce și-au adus în traistă de acasă. Imediat, erau generate discuții despre traiul greu din România și de ce nu-și permit oamenii simpli să se poată caza și să mănânce la restaurantele din Mamaia. Răspunsul este unul care, pe cât de dureros sună, pe atât de adevărat este: un concediu într-o stațiune de top nu trebuie să fie un ajutor social. Nicăieri în lume nu este așa. Francezul de rând nu se va plânge că e scump hotelul de pe Coasta de Azur și nici italianul nu se "ambalează" că l-a costat prea mult vacanța din Coasta Amalfi. Pur și simplu se vor întinde atât cât le este plapuma. 

Desigur, mulți vor spune că Mamaia e departe de acest top, poate ca așa e, însă din păcate, cererea de cazare din vârful sezonului doboară orice așteptare: în Mamaia se găsesc clienți și cu un preț al cazării de peste 200 de euro pe noapte. Toți spun că nu se mai duc în Mamaia, însă adevărul este altul: odată cu sosirea verii nu ai loc să arunci un ac: benzile de pe autostradă ajung să fie insuficiente pentru traficul uriaș către hulita stațiune, plaja lărgită este luată la pas chiar de cei care spuneau că nu vor mai călca pe ea niciodată, locuri de parcare nu mai găsești deloc și lista poate continua.

Patronul care a fost sfătuit să crească prețurile la cazare

 

M-am născut și am trăit la Constanța, iar în urmă cu aproape 10 ani, reporter de televiziune fiind, la începutul carierei de jurnalist, făceam diverse știri care atingeau același subiect întors pe toate părțile de televiziuni: prețurile la orice în Mamaia.  La televizor dădeau bine cazările de la hoteluri de top și ca reporter mă bucuram că de obicei găseam acolo pe cineva dispus să vorbească în fața camerei de filmat și să ne explice gradul de ocupare și să analizăm tarifele. Nu era o regulă, dar mai mereu o fată din zona de marketing ne dădea detaliile de care aveam nevoie. Șocat am fost prima oară, pe urmă începusem să mă obișnuiesc: prin luna iulie, când îmi spunea despre tarifele de cazare la pachetele de 3-5 nopți, am constatat că sumele respective îmi depășeau lejer salariul. Cu toate acestea, recepțiile erau pline, turiștii români roiau ca furnicile în jurul nostru. În tot periplul jurnalistic cu turismul, la un moment dat, un celebru investitor în hotelurile de pe litoralul românesc mi-a spus că mai mulți clienți i-au sugerat să mărească prețurile pentru că atmosfera "s-ar fi stricat" și că resortul devenise prea accesibil. O vacanță de șapte zile cu mesele incluse costa atunci 1000 euro de persoană. 

Ce să faci dacă e prea scump în Mamaia?

 

Să mergi în altă parte. Poți să fii cerebral și să cheltuiești doar atât cât îți permiți. Există variante mai ieftine pe întreg litoralul românesc, de la cazare la mâncare,  pentru toate buzunarele. Poți merge în stațiuni precum Eforie, Jupiter, Saturn, 2 Mai, sau poți încerca o cazare în Mangalia. Vrei neapărat să faci plajă în Mamaia? Există variante de cazare care nu trebuie să fie între cluburi sau în centrul stațiunii. Poți să cauți o cazare în Constanța și să mergi cu autobuzul la plajă în Mamaia. Dacă vrei să mănânci la mare, nu trebuie să te duci la restaurantele chefilor din Mamaia care trag tare pe prețuri pentru că oricum țin cârciuma deschisă doar două luni jumate pe an. Nu te mai duce la pomu' lăudat doar ca să dai 80 de lei pe o pizza și 25 lei pe o bere la 0.33L pentru ca apoi să faci poză la bon și sa o distribui pe Facebook. Nu te face de râs! Și cel mai important, fii consecvent! Dacă spui că Mamaia nu merită, nu mai călca pe acolo! Cu siguranță, însă, o vor face alții. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel