Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bombardamentele Rusiei au blocat vămile din România: Mulți șoferi așteaptă de aproape o săptămână
WhatsApp
Începe exodul! O treime dintre ucraineni îndură frigul şi bezna din cauza bombardamentelor Rusiei. Înfrânţi, mulţi fug în alte ţări, unde să îşi poată creşte omeneşte copiii. Penele de curent au blocat şi vămile dintre România şi Ucraina.
Bombardamentele Rusiei au blocat vămile din România: Mulți șoferi așteaptă de aproape o săptămână

În Ucraina, electricitatea a ajuns un lux, după bombardamentele fără oprire ordonate de Putin.

„Peste șase milioane de oameni sunt afectați. Cele mai mari probleme sunt acum în capitală, precum și în regiunile Kiev, Odesa, Liov”, a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Uniunea Europeană vrea să trimită Ucrainei generatoare de curent din Lituania, Letonia şi din stocurile aflate în România, potrivit Observator. Până atunci, vămile dintre România şi Ucraina sunt sufocate de sute de camioane pentru că poliţiştii de frontieră nu pot folosi bazele de date şi fac verificările foarte greu.

La Isaccea, camioanele se întind pe kilometri întregi. Mulţi şoferi aşteaptă să intre în Ucraina de aproape o săptămână. Spre norocul ucrainenilor, o firmă particulară le-a donat un generator pentru punctul vamal. Problemele cu electricitatea în punctul vamal Orlova s-au rezolvat, cel puţin pentru moment, iar bacurile au început să circule. Acum, zeci de maşini intră prin punctul vamal Isaccea în România şi ucrainenii spuneau că nu mai pot rămâne acasă, pentru că nu au curent electric şi apă. Între timp, armata din Ucraina continuă contra-ofensiva pentru a elibera oraşele dinspre Crimeea.

 

Vezi și

 

Ucraina şi-a închis graniţele cu România şi Ungaria

 

Lipsa de energie electrică, după bombardamentele masive lansate miercuri de Rusia asupra Ucrainei, a obligat autorităţile de la Kiev să închidă punctele de trecere a frontierei cu România şi Ungaria, a anunţat joi Serviciul de Stat al Frontierelor din Ucraina (SEF), transmite EFE.

SEF a informat joi că posturile de control de la frontierele cu România şi Ungaria nu funcţionează, potrivit agenţiilor de presă ucrainene.

„Din cauza lipsei de electricitate, înregistrarea persoanelor şi vehiculelor nu se desfăşoară la punctul de control Solotvino (Slatina), la frontiera cu România, nici la posturile de control din Kosino (Koson) şi Dzvinkove, la frontiera cu Ungaria”, a transmis SEF.

Atacul cu rachete la care a fost supusă miercuri Ucraina, care a afectat 16 regiuni din această ţară şi pe care Rusia l-a concentrat îndeosebi asupra infrastructurii energetice, a provocat o pană de curent de proporţii, care a afectat aproape întreaga ţară.

În fapt, capitala Kiev era în dimineaţa zilei de joi fără curent electric în 70% din locuinţe şi aprovizionarea cu apă potabilă se făcea doar parţial.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri noapte, după bombardamentele ruse, că situaţia din Kiev şi din alte oraşe ucrainene este „foarte dificilă” din cauza lipsei de curent şi că va dura ceva până va fi reluată alimentarea cu energie electrică.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
Astrosens.ro
06 feb 2023, 16:21
DCNews.ro
08 feb 2023, 08:33
DefenseRomania.ro
07 feb 2023, 15:11
DCNews.ro
08 feb 2023, 08:33
RadioDCNews.ro
07 feb 2023, 14:38
Spectacola.ro
08 feb 2023, 07:46
DCMedical.ro
08 feb 2023, 07:45
DefenseRomania.ro
07 feb 2023, 15:11
DCBusiness.ro
07 feb 2023, 20:57
Spectacola.ro
08 feb 2023, 07:46
DCBusiness.ro
07 feb 2023, 20:57
Astrosens.ro
06 feb 2023, 16:21
DCMedical.ro
08 feb 2023, 07:45
RadioDCNews.ro
07 feb 2023, 14:38