Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Joe Biden are Covid și ia în calcul pentru prima oară să se retragă 
WhatsApp
Joe Biden și-a anulat următoarele evenimente din campania electorală din cauza că are Covid și a spus că se va retrage din cursă dacă medicii îi vor spune asta. 
Ce au discutat Joe Biden și prim-ministrul Israelului în ședința Cabinetului de Război

Președintele SUA va intra în izolare. Conform Washington Post, liderul deputaților Jeffries și liderul senatorilor Schumer i-au spus explicit lui Biden că în cazul în care nu renunță la candidatura la prezidențiale și va merge mai departe, acesta pune în pericol șansele Partidului Democrat de a menține controlul asupra uneia dintre cele două camere.

Mâine va avea loc o ședință (previzibil aprinsă) a Comitetului de Reguli al DNC, organizația Partidului Democrat, pentru a decide dacă nominalizarea lui Joe Biden drept candidat la Casa Albă va continua printr-un apel virtual al delegaților, înainte de convenția din 19 august, de la Chicago.

În urma atacului asupra lui Donald Trump, presiunea democraților din Congres asupra președintelui Biden a crescut, cerându-i să facă un pas înapoi. Adam Schiff, unul dintre cei mai influenți parlamentari, i-a cerut explicit să cedeze conducerea. Washington Post a dezvăluit că, săptămâna trecută, liderul deputaților Hakeem Jeffries și liderul senatorilor Chuck Schumer i-au spus lui Biden că candidatura sa periclitează șansele Partidului Democrat de a menține controlul asupra uneia dintre Camere.

În ciuda acestor avertismente, Biden și-a continuat campania, ajungând la Las Vegas unde a vorbit energic la întâlnirea NAACP (asociație pentru protecția drepturilor afro-americanilor). Totuși, el a fost nevoit să anuleze un miting pentru comunitatea hispanică după ce a fost testat pozitiv pentru Covid. Casa Albă a asigurat că are simptome ușoare, fiind vaccinat, dar președintele a fost nevoit să suspende campania electorală. Acum se află în izolare la casa sa de vară din Rehoboth Beach, Delaware.

Schimbare de discurs în cazul Kamalei Harris

 

Până acum, Biden a părut determinat să continue campania electorală, împotriva tuturor obstacolelor. Problemele lui Trump i-au oferit timp pentru a-și corecta atacurile asupra liderului republican și pentru a fi activ în interviuri și mitinguri. În Las Vegas, a lăudat-o pe Kamala Harris, spunând că și ea ar putea fi președinte. Într-un interviu acordat pentru BET News, Biden a menționat că va lua în considerare retragerea „dacă un medic îmi spune că starea mea de sănătate o face necesară”.

Acum, fiind diagnosticat cu Covid, un consilier anonim a declarat pentru CNN că președintele devine conștient de dificultățile cu care se confruntă. În public, el continuă să susțină că este cel mai bine calificat pentru a-l înfrunta pe Trump, dar în privat a trecut de la „Kamala nu poate” la „crezi că Kamala ar putea?”. Totuși, nimeni nu dorește să speculeze că acest lucru ar putea fi un preludiu pentru o regândire a candidaturii sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel