Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bianca Ghelber, medalie de aur la Europenele de la Munchen 
WhatsApp
Sportiva română Bianca Florentina Ghelber a cucerit medalia de aur în proba de aruncare a ciocanului, miercuri, la Campionatele Europene de atletism de la Munchen.

Ghelber (32 ani), clasată pe şase la JO de la Tokyo, anul trecut, s-a impus în finala de la Munchen cu 72,72 metri, devansându-le pe poloneza Ewa Rozanska, 72,12 m, şi pe italianca Sara Fantini, 71,58 m.

În grupele preliminare, Ghelber obţinuse a treia performanţă, 71,27 metri.

Ghelber se clasase pe locul 6 la Mondialele de la Eugene (SUA), luna trecută.

România a obţinut prima medalie de aur continentală după o pauză de 20 de ani. Tot la Munchen, în 2002, Ionela Tîrlea cucerea singurul titlu pentru România, la 400 mg, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Atletism. Atunci, Europenele erau programate odată la patru ani. La ediţia precedentă (1998), la Budapesta, actuala antrenoare a Biancăi Ghelber, Mihaela Melinte, urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, tot la aruncarea ciocanului.

Ediţia 2020 a Europenelor în aer liber, de la Paris, a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, iar la ultima ediţie, din 2018 (Berlin), Elena Andreea Panţuroiu (căsătorită Taloş) a avut cea mai bună performanţă dintre sportivii români, clasându-se pe locul 4 la triplusalt.

Răzvan Cristian Grec nu a reuşit nicio încercare validă în finala de la triplusalt la Munchen, în care s-a impus portughezul Pedro Pichardo, cu 17,50 m.

Ciucă, mesaj pentru Bianca Ghelber

 

Premierul Nicolae Ciucă i-a transmis un mesaj proaspăt medaliatei cu aur de la Campionatul European de Atletism de la Munchen

România a strălucit la Campionatul European de Atletism de la München, grație aurului cucerit de Bianca Ghelber. Noua campioană europeană la aruncarea ciocanului și echipa sa merită admirația și felicitările noastre, pentru bucuria acestui splendid rezultat, obținut cu efort, perseverență și talent!Prin exemplul său și al tuturor performerilor actuali, precum și al celor care se construiesc ca viitori campioni, avem privilegiul și datoria să susținem acest viitor promițător al României în sport. O victorie extraordinară, Bianca! Mulțumim!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel