Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Un șofer român de TIR și soția lui au ademenit conaționale cu promisiuni false: Închise și forțate să se prostitueze. „Matryoshkas în viața reală”
WhatsApp
Un șofer român de TIR și soția lui au obligat două conaționale să se prostitueze într-o cameră de hotel din Bruges, Belgia. Alexandru T., în vârstă de 28 de ani, și soția lui, Elena, în vârstă de 21 de ani, își vor primi astăzi pedeapsa.
Belgia. Un șofer român de TIR și soția lui au ademenit conaționale cu promisiuni false: Închise și forțate să se prostitueze. „Matryoshkas în viața reală”

În aprilie 2022, instanța Bruges a primit informații din România că Alexandru T. și soția sa Elena T. ar fi exploatat prostituate într-o cameră dintr-un hotel din Bruges, Belgia. O lună mai târziu, un client belgian a anunțat că a reușit să salveze o victimă, în vârstă de 26 de ani, și a ajutat-o să se ascundă. Potrivit propriilor declarații, conaționala a venit în Belgia pentru a face curățenie, dar a fost imediat forțată să se prostitueze.

„Documentele i-au fost luate și, dacă a rezistat, a fost bătută cu o curea”, a explicat avocatul Simon Bekaert. „După evadarea ei, proxenetul a început să o vâneze. A fost amenințată cu moartea și a rămas cu două boli venerice”.

Moarte suspectă în Belgia. Român, găsit fără suflare în propria casă: Polițiștii au arestat două persoane

 

„Familiile fetelor au fost amenințate după ce au plecat”

 

Potrivit Procuraturii, o a doua victimă a putut să fugă cu un client. „De asemenea, a fost amenințată după aceea”, a spus procurorul Frank Demeester. „Chiar și familiile fetelor au fost amenințate după ce au plecat”. Potrivit lui Demeester, victima, în vârstă de 26 de ani, a fost forțată să întrețină relații sexuale fără prezervativ.

„Trebuia să lucreze de la 6 dimineața până la miezul nopții, primea mulți clienți și aducea între 7.000 și 8.000 de euro pe săptămână pentru proxeneții ei. Ea a făcut și munca de escortă și a fost dusă într-un Seat Ibiza. Acestea au fost fapte dezgustătoare, complet ca în serialul de televiziune Matryoshkas*”, mai spune procurorul.

Belgia. Spărgătorul român prins după greșeala majoră de a mușca dintr-un morcov, condamnat. Ce pedeapsă a primit după un jaf ca în filme

 

Ce pedepse riscă românii

 

Pentru Alexandru T., procurorul cere o pedeapsă efectivă cu închisoare de opt ani. Soția lui riscă 4 ani de închisoare.

Potrivit apărării, nu a fost vorba de exploatare. „Clientul meu este șofer de camion și a adus acele femei în Belgia la cererea lor pentru a lucra aici ca prostituate”, a pledat avocatul. „Soția clientului meu era deja activă aici ca prostituată și a ajutat-o ​​cu chestiuni practice, cum ar fi găsirea unei camere potrivite. După luni întregi de arest preventiv, acum își dau seama că mediul prostituției nu este potrivit pentru ei”.

Un al treilea inculpat, R.D., în vârstă de 33 de ani, din Zeebrugge, riscă 18 luni de închisoare. Șoferul camionului a fost chemat să încaseze banii de la prostituate. În declarație el susține că nu era conștient de practicile de exploatare. „Muncește din greu și nu a bătut și nu a forțat pe nimeni să se prostitueze. El nici nu a participat la acea vânătoare de oameni”, a spus avocatul lui, care a cerut suspendarea pedepsei.

„Cel mai greu dosar din ultimii ani”, a concluzionat procurorul Frank Demeester. „Matryoshkas în viața reală”, a mai spus magistratul.

Judecătorul urmează să pronunțe pedepsele pentru cei trei inculpați.

„Ce putem învăța din cazul micuțului Raul?”. Un cercetător din Belgia, despre moartea tragică a băiețelului român: „Spune ceva despre societate”

----------------------------------

* Matryoshkas este un serial de televiziune online american de comedie-dramă, care a avut premiera pe 1 februarie 2019 pe Netflix. Serialul urmărește povestea Nadiei Vulvokov (Lyonne), o programatoare de jocuri pe calculator care, în mod repetat, moare și retrăiește aceeași noapte, fiind blocată într-o buclă temporală. În timp ce încearcă să rezolve această situație, îl cunoaște pe Alan Zaveri (jucat de Charlie Barnett), un bărbat căruia i se întâmplă același lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel