Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Un cuplu de români a fost arestat după ce a fost găsită o plantație de canabis în locuința lor, după un incendiu
WhatsApp
Poliția a arestat un cuplu de români după ce marți a fost descoperită o plantație de canabis în casa lor din Haard, în Malle. După interogatoriu, au fost aduși în fața judecătorului de instrucție, care a decis arestarea lor.

Plantația de canabis a fost descoperită marți dimineață, după ce în locuință a izbucnit un incendiu. Pompierii au ajuns la fața locului și au reușit să controleze rapid incendiul de sub acoperiș, dar eforturile de stingere au descoperit în scurt timp mai multe camere de cultură în dormitoarele de la primul etaj.

"În total, au fost găsite aproximativ 1.100 de plante de canabis. Ramura de electricitate care a fost făcută ar fi provocat un scurtcircuit și așa a izbucnit incendiul", a declarat purtătorul de cuvânt Kristof Aerts, de la Parchetul din Anvers.

Belgia. Un cuplu de români a fost arestat după ce a fost găsită o plantație de canabis în locuința lor, după un incendiu

 

Nimeni nu a fost rănit în urma incendiului, deoarece nimeni nu era prezent în casă în acel moment. Cei doi rezidenți, un român de 31 de ani și o româncă de 26 de ani, au fost arestați de poliția locală din Voorkempen în cursul după-amiezii de marți. Aceștia au fost puși sub acuzare pentru cultivare și trafic de stupefiante și furt de energie electrică. Judecătorul de instrucție a decis să îi rețină.

Procuratura dorește să reitereze faptul că plantațiile de canabis pot duce la astfel de situații periculoase. "Cetățenii care observă situații suspecte similare în ceea ce privește plantațiile, laboratoarele de droguri sau depozitarea de deșeuri de droguri în provincia Anvers pot oricând să raporteze acest lucru în mod anonim la linia telefonică de urgență "Plantații de droguri descoperite"".

 

Vezi mai departe

Belgia. Un român riscă să ajungă la închisoare, după ce a comis trei furturi în aceeași zi. Avocatul: "Îi era foame!"

 

Un român riscă să ajungă la închisoare, după ce a comis trei furturi într-o singură zi în orașul Roeselare din Belgia. Avocatul său spune că acesta a furat de foame. 

Un român în vârstă de 44 de ani riscă să ajungă trei luni de închisoare și să plătească o amendă de 800 de euro, după ce a furat parfumuri și mâncare. 

Potrivit publicației Nieuwsblad, primul furt a fost comis pe 8 octombrie, în jurul orei 13:30, atunci când M.L. a fost prins într-o parfumerie Ici Paris XL. Imaginile camerelor de supraveghere au arătat cum a îndepărtat dispozitivul de alarmă de la un flacon de parfum, iar apoi l-a băgat în buzunar.

Câteva ore mai târziu, a prădat același magazin, de data aceasta cu un însoțitor. Au furat parfumuri mărcile Armani și Hermes cu o valoare totală de 300 de euro.

Cei doi au continuat ulterior într-un magazin Delhaize. Românul a fost prins în flagrant când a vrut să iasă fără să plătească mâncare în valoare de 131 de euro pe care o introdusese într-o pungă. Angajații magazinului au reușit să-l oprească.

După ce i s-au arătat imaginile filmate de camerele de supraveghere, românul a mărturisit toate faptele.

"Pur și simplu caută o viață mai bună. Îi era foame!", a spus avocatul său în instanță.

Sentința în acest caz se va da pe 14 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel