Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Român, atacat de colegul de celulă din penitenciar pentru că nu i-ar fi dat telecomanda televizorului: „Doar m-am apărat!”
WhatsApp
Un deținut român a fost înjunghiat de un coleg de celulă, în penitenciarul din Mechelen, regiunea Flandra din Belgia. Bărbatul este acum suspectat de tentativă de omor din culpă.

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc o mare încăierare într-o celulă a închisorii din Mechelen, regiunea Flandra din Belgia. Un bărbat belgian care executa o pedeapsă cu închisoarea pentru infracțiuni sexuale s-a certat cu un român care a fost arestat pentru furt din magazine. Nu este încă pe deplin clar care a fost cauza disputei, dar individul ar fi luat un cuțit mic și l-ar fi înjunghiat pe român. Victima a fost lovită la braț.

Pentru că una dintre părți a început să bată în ușa celulei, gardienii au venit să arunce o privire și au văzut ce se întâmplă în celulă. I-au separat imediat după ce au văzut cum bărbatul din Heist a încercat să lovească în direcția gâtului victimei.

Primele informații arată că cearta ar fi pornit de la telecomenda televizorului, dar asta nu a putut fi confirmat deocamdată.

Trei români, arestați după mai multe jafuri cu violență, în Belgia: Se apropiau de vârstnici și îi întrebau unde e farmacia

 

Atacatorul spune că doar s-a apărat

 

După incident, atacatorul, care a fost condamnat recent la șase ani de închisoare, a fost adus în fața judecătorului de instrucție Mechelen. Acesta a decis să-l aresteze pe bărbat, care se află în prezent în închisoare, fiind suspectat de tentativă de omor. De asemenea, s-a decis transferul lui într-o altă închisoare. Acest lucru este confirmat de o sursă din cadrul sistemului penitenciar, citată de nieuwsblad.be.

Rănile românului au fost minore. El s-a prezentat luni în instanță, cu un bandaj în jurul brațului, fiind suspectat de furt din magazinul Inno din Mechelen. Împreună cu un alt bărbat, a furat o jachetă și două sticle de parfum Chanel N°5. Românul se află în arest de aproape două luni.

Acum se investighează modul în care suspectul a pus mâna pe cuțit și de ce nu a fost găsit niciodată în timpul verificărilor din celule. Belgianul ar fi spus în instanță că el a fost primul atacat de colegul său de celulă român și că a vrut doar să se apere. 

Urmărire ca în filme în Belgia. Un român a „decolat” cu BMW-ul, după ce a fost prins la furat: S-a tras și un foc de armă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel