Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. O grupare de șoferi români de TIR, depistată de polițiști. Ce transportau cu „așa-zisa firmă” i-a uimit pe anchetatori
WhatsApp
O grupare de șoferi români de TIR a fost depistată de polițiști, iar ieri, un șofer român de camion a fost extrădat din țară în Belgia, fiind suspectat de trafic de persoane prin portul Zeebrugge. În dosar au mai fost arestați alți trei colegi, tot români.
Belgia. O grupare de șoferi români de TIR, depistată de polițiști. Ce transportau cu „așa-zisa firmă” i-a uimit pe anchetatori

Potrivit rechizitoriului, în mai multe momente în anul 2019, migranții au fost găsiți în Marea Britanie în containere expediate din Zeebrugge. Erau grupuri de până la 12 persoane, inclusiv familii cu copii. Containerele au fost întotdeauna mutate pe teritoriul belgian de către aceeași companie în care erau șoferii români.

„În așa-zisa firmă erau mai mulți șoferi români. Inițial au fost prea puține elemente de incriminare disponibile pentru a aresta suspecții”, spun anchetatorii.

Belgia. Marinarul român dispărut de zile întregi, găsit. Ionel urma să se întoarcă în țară: „L-am pierdut și pe fratele lui luna trecută”

Însă, autoritățile au reușit să facă lumină în acest caz datorită informațiilor din alte dosare. Astfel, la începutul lunii februarie a acestui an, patru români au fost arestați. La începutul lunii mai, Cornel C. a fost arestat în România. Suspectul a fost extrădat în Belgia ieri și arestat de judecătorul de instrucție din Bruges. Camera de consiliu i-a prelungit arestarea cu 30 de zile.

Potrivit parchetului din Bruges, gruparea de șoferi români de TIR ar putea fi nevoită să se prezinte la instanța penală în această toamnă. 

Sclavie modernă în Belgia: "Peste 50 de muncitori plătiți cu 600 euro pe lună"

 

Vezi și 

 

Olanda. Un șofer român de TIR a bătut recordul de migranți din camion: „Nu știa că se aflau în remorca lui”

 

Când un șofer român de camion român a devenit foarte nervos și a început să se bâlbâie chiar înainte de trecerea spre Anglia, angajații portului din Vlaardingen, din provincia Olanda de Sud, Țările de Jos, i-au controlat remorca desigilată. Între o încărcătură de tuburi fluorescente au zărit sticle de urină și bagaje care provin de la 34 de migranți ascunși, inclusiv copii de 7 și 9 ani. Este cel mai mare „număr de migranți într-un camion” din Olanda.

„O Viață Parcată”. Un reportaj din Belgia surprinde lumea paralelă în care trăiesc șoferii români de TIR: „Fac distanța până la Lună la fiecare doi ani”

Procurorul Mirjam Blom a experimentat deja mai multe cazuri grave în care mulți migranți au fost găsiți în containere de pe nave sau în camioane. Cum ar fi cel cu cei 25 de migranți care au scăpat de moarte într-un container frigorific al unui alt șofer român, care se afla deja în afara portului Vlaardingen la jumătatea lunii noiembrie 2019. Dar niciodată până acum Blom nu a intentat un proces cu atât de mulți migranți. Șoferul român Cristian C., în vârstă de 42 de ani, este suspect. La 11 mai 2019, angajații companiei de feriboturi DFDS din Vlaardingen au găsit nu mai puțin de 34 de persoane, inclusiv doi copii de 7 și 9 ani, în remorca lui.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel