Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Belgia. Muncitor român, în comă după ce a fost strivit de o grindă de metal. Angajatorul a anunțat incidentul abia după o săptămână
O companie de prelucrare a metalului din Oostrozebeke, Belgia, a fost judecată vineri dimineață la tribunalul de la Bruges pentru un accident industrial grav, dumping social și încălcări ale bunăstării la locul de muncă, după ce un muncitor român a fost accidentat extrem de grav, societatea anunțând incidentul abia după 6 zile.
captura_accident_munca_belgia

Ancheta asupra companiei belgiene din Oostrozebeke a început pe 7 septembrie 2016, când o grindă de oțel de două tone a căzut peste un muncitor român de 38 de ani.  Bărbatul a fost rănit foarte grav. El a suferit o ruptură de aortă, și a avut un braț și  o vertebră fracturate, plus alte  leziuni interne. Românul a fost în comă timp de o săptămână și, în cele din urmă, i-au fost necesrae 60 de zile de spitalizare înainte de a fi externat, sub prognostic rezervat. Potrivit avocatului său, capacitatea lui de muncă a fost pierdută pentru tot restul vieții după accidentul de muncă.

Ancheta asupra companiei a relevat mai multe încălcări ale legii. „A lucrat cu un subcontractant polonez. Dar niciunul dintre acești angajați nu a fost vreodată în Polonia. Mai mult, autoritatea din cadrul atelierului a revenit managerului firmei belgiene. Nici o persoană responsabilă a companiei poloneze nu a fost prezent ”, spune auditorul care a evaluat compania.

 Angajatorul a anunțat incidentul după aproape o săptămână

 

Potrivit acestuia, nu au fost luate măsuri pentru evitarea unor accidente de această natură și victima nu a primit o pregătire adecvată. „În ciuda avertismentelor anterioare pentru chestiuni similare, accidentul nu a fost raportat decât șase zile mai târziu. Nu și-au dat seama că este suficient de grav să raporteze”. Auditorul muncii cere o amendă de 114.000 de euro în total pentru firmă.

Cu toate acestea, avocatul companiei nu este de acord. Prin urmare, solicită achitarea. Potrivit acestuia, nu s-au făcut greșeli. „Managerii sunt muncitori. Uneori devin atât de ocupați încât trebuie să lucreze cu subcontractanți. Este prea puțin în acest dosar pentru a arăta că există o activitate neloială a angajatorului. Activitatea care a dus la producerea accidentului fusese îndeplinită de victimă de mai multe ori înainte. Nu știm ce a mers prost, însă nu vrem să diminuăm importanța accidentului”, a susținut, în fața instanței din Bruges, avocatul companiei, citat de nieuwsblad.be.

Verdictul în acest dosar va fi dictat pe 26 februarie.

[citeste si]

Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
DCNews.ro
28 feb 2021, 11:33
DCMedical.ro
26 feb 2021, 18:53
DCBusiness.ro
28 feb 2021, 11:26
DefenseRomania.ro
27 feb 2021, 12:09
DCBusiness.ro
28 feb 2021, 11:26
DefenseRomania.ro
27 feb 2021, 12:09
DCNews.ro
28 feb 2021, 11:33
DCMedical.ro
26 feb 2021, 18:53
Spectacola.ro
28 feb 2021, 11:31
Spectacola.ro
28 feb 2021, 11:31