Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Menajeră româncă, condamnată după ce a furat din casele familiilor în care făcea curățenie
WhatsApp
O menajeră româncă, în vârstă de 38 de ani, a fost condamnată definitiv la 10 luni de închisoare fiind găsită vinovată de mai multe furturi de la persoanele la care a mers să facă curățenie, în Belgia.

Potrivit procurorilor, menajera româncă a furat bijuterii și bani de la patru clienți din Bruges, De Haan și Damme. În mai 2016, o victimă a reușit să o încurce pe româncă cu Poliția după ce a pus monede marcate în geantă. Dar femeia a comis din nou furturi în 2018. În casa ei au fost găsite și două coliere furate.

În primă instanță, femeii i s-a dat ordin de muncă în folosul comunității de 100 de ore, dar în apel, pedeapsa a fost comutată în 10 luni de închisoare cu suspendare și o amendă de 800 de euro.

 

Menajeră prinsă la vamă cu bunuri furate din Franța

 

În august, o altă menajeră a fost prinsă la vamă cu 910 grame de aur, trei ceasuri din metal prețios și suma de 4.340 de euro. Ea a fost bănuită a furat bijuterii în valoare de 200.000 de euro de la o familie din Franța și a fost prinsă la Albița de polițiștii de frontieră români. 

Obiectele fuseseră ascunse în cutii cu cremă de mâini şi în recipiente cu ulei de motor.

Polițiștii au făcut verificări în baza de date și au aflat că femeia de 37 de ani este suspectă în cadrul unui mare furt făcut în Franța.

„În data de 10 august a.c., în jurul orei 22.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, V.C., cetățeană a Republicii Moldova, în vârstă de 37 de ani, pasageră într-un microbuz înmatriculat în R. Moldova. Pe timpul cercetărilor efectuate poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că femeia era suspectă în cazul unui furt de bijuterii în valoare de 200.000 de euro, din Franţa. Aceasta a declarat că a sustras bijuteriile din casa unor cetăţeni turci la care femeia fusese angajată ca menajeră, cu intenţia de a le valorifica, întrucât aceştia datorau concubinului femeii suma de 20.000 de euro”, au anunțat polițiștii de frontieră.

Bijuteriile și banii au rămas la polițiști. Femeia este anchetată într-un dosar de contrabandă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel