Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Fostul șef de poliție care a luat viața celor doi români, mărturii în instanță: „De teamă să nu fiu aruncat în iaz, i-am împușcat”
WhatsApp
Francis Vandy, acuzat de uciderea a doi români, a fost audiat luni dimineață de președintele Curții de Atribuire din Hainaut, o provincie valonă din Belgia. Fostul comisar de divizie al poliției federale din Charleroi, pe care colegii săi l-au poreclit Lucky Luke, este închis încă din 17 octombrie 2019.

La data de 29 august 2019, trupurile neînsuflețite ale lui Gabriel G. și Constantin T. au fost găsite într-un tufiș, situat pe un teren aparținând fostului comisar de poliție și soției acestuia. Cei doi bărbați, de naționalitate română, au fost împușcați. Fostul polițist este rapid suspectat, în special din cauza antecedentelor sale.

În timpul vieții sale profesionale, de la serviciul militar în Germania până la funcția în poliția judiciară, a folosit violență în mai multe rânduri și a ucis un bărbat. Învinuitul, care practica vânătoarea, era înarmat în mod regulat. „Am fost întotdeauna înarmat când am mers pe proprietatea mea privată din Forchies-la-Marche”, a confirmat el instanței.

În ziua evenimentelor, el nu era autorizat să dețină un Glock și un spray cu piper. Învinuitul susține că arma pe care a folosit-o pentru a-i ucide pe cei doi români nu era arma sa de serviciu, pe care nu a returnat-o când s-a pensionat. „A fost un Glock 26, nu un Glock 19”, a spus el.

Belgia. Doi români, găsiți fără viață într-un tufiș. Un fost șef de poliție i-a atacat pentru că pescuiau în iazul lui

 

„Am tras un foc ca să-i fac să dispară”

 

Cu câteva săptămâni înainte de fapte, Francis Vandy l-a surprins pe Constantin T. pescuind în iazul său, unde creștea crapi mari. „Nu au fost incidente și mi-a promis că nu se mai întoarce. S-a întors mai târziu cu alte două persoane. Am tras un foc ca să-i fac să dispară. Vecinul meu a sosit cu câinele lui. Au plecat făcând semn că îmi taie gâtul. Aveam toate motivele să fiu înarmat, pentru că eram cu gândul la mafia românească”, a spus el.

Pe 28 august 2019, a plecat de acasă în jurul orei 20:30. „Am constatat că bariera de intrare în proprietatea mea a fost spartă. Am intrat fără să știu dacă era cineva acolo. Erau acolo, trei dintre ei, în întuneric”. Al treilea bărbat nu a fost niciodată identificat și nu s-a făcut niciodată cunoscut.

„Le-am dat ordin să plece, de două ori (...) Am auzit niște cuvinte, pe care nu le-am înțeles. S-au îndreptat spre mine. Am strigat de mai multe ori „stop”. Am tras un foc în pământ. A fost un prim contact, am scos spray-ul. Am încercat să lovesc cu patul pistolului. Am fost lovit cu pumnul în față, mi-au căzut ochelarii. Am primit o lovitură în stomac, m-a durut îngrozitor. A fost picătura care a umplut paharul. De teamă să nu fiu aruncat în iaz, am împușcat un prim om, apoi pe al doilea”, a povestit fostul șef de Poliție în fața judecătorilor.

Belgia. Zeci de sezonieri români, exploatați la o fermă: Neplătiți și nevoiți să mănânce doar merele pe care le culegeau

 

„Iartă de două ori, dar nu a treia”

 

Al treilea individ a fugit. „Am văzut că Constantin T. a murit. I-am luat pulsul celei de-a doua victime, deoarece se târase câțiva metri”. Învinuitul susține că nu a mutat cadavrele românilor.

Vandy, deloc zgârcit cu criticile la adresa noii generații de polițiști, susține că a pierdut arma crimei și spray-ul cu piper. Dar, în schimb, ar fi găsit echipamentul de pescuit al victimelor, însă nu și armele lui.

A doua zi după evenimente, acesta a căutat pe internet, introducând cuvinte cheie legate de dubla crimă. El a scris în special: „Cugetare japoneză: iartă de două ori, dar nu a treia”. El susține că nu are nicio legătură cu faptele.

Belgia. Ce-au făcut doi români după ce li s-a stricat mașina în drum spre Bruxelles: „Din moment ce nu aveau bani...”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel