Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. 50 de români, înspăimântați că-și vor pierde serviciul din cauza carantinei: „Asta îi sperie tare”
WhatsApp
50 de români care au plecat din Hamme, regiunea Flandra din Belgia, se află în prezent în vacanță în România. Aceștia sunt înspăimântați de faptul că județul Vâlcea, unde locuiesc, a fost colorat „roșu” de Ministerul Afacerilor Externe belgian, întrucât reprezintă o zonă cu risc ridicat. Prin urmare, atunci când se întorc înapoi din România în Belgia trebuie să stea în carantină timp de două săptămâni și riscă să își piardă serviciul.
Sursa foto: captură nieuwsblad.be

Comerciantul de artă Christian Oosterlinck, în vârstă de 55 de ani, a călătorit în familie cu soția sa româncă Vetuța Bițu, în vârstă de 50 de ani, în vacanță în România.

„Stăm într-un sat mic, cu câteva sute de locuitori”, spune Waasmunster care a plecat din Hamme.

„Sunt aici în vacanță de două săptămâni și vrem să ne întoarcem la sfârșitul acestei săptămâni. Când am părăsit Belgia, România era zonă portocalie conform standardelor Covid-19. Prin urmare, am fost lăsați să plecăm și să evităm, de exemplu, Bucureștiul din cauza numeroaselor infecții de acolo. Așa că voi participa la o întâlnire de licitații din Capitală online. Este de neînțeles că Bucureștiul nu este desemnat ca zonă roșie, în timp ce mai mult de jumătate din alte județe românești sunt considerate o zonă periculoasă. La fel și regiunea Vâlcea, unde doar trei infecții pe zi se găsesc dintr-o populație de 350”, a declarat Christian.

 

Reglementări stricte, respectate

 

Christian susține că regulile stricte de siguranță din Vâlcea sunt respectate cu strictețe de aproape toată lumea.

„Măștile de față sunt obligatorii în magazine și în locuri aglomerate, cum ar fi piețele. Restaurantele pot deschide doar terasele exterioare, cu maximum patru persoane la masă și bine delimitate între ele. Acest lucru este posibil numai datorită rezultatelor bune ale testelor, după o blocare din martie până în mai. Prin urmare, nu înțelegem de ce cei care se întorc în Belgia din această regiune trebuie să fie izolați timp de două săptămâni. Majoritatea românilor care locuiesc în Hamme sunt din Vâlcea. Nu își pot relua slujba atunci când se întorc în țara noastră. Asta îi sperie mult”, a mai adăugat Christian, potrivit nieuwsblad.be.

Amintim că locuitorii din 24 de județe din România sunt plasați, începând de astăzi, în „Zona Roșie”, de autoritățile belgiene. Carantina și testarea vor fi obligatorii pentru persoanele care provin din aceste județe și care vor să călătorească în Belgia, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE) belgian. Astfel, începând de astăzi, Centrul (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu), Sud-Estul (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea), Sudul Munteniei (Arges, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman) și Sud-Vestul Olteniei (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea) sunt în „Zona roșie”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel