Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia: 4 români, care veniseră la furat, prinși ca în filme de polițiști
WhatsApp
Patru români riscă până la 5 ani de închisoare, în Belgia, după ce au fost surprinși la furat într-un supermarket. Sistemul de supraveghere a fost cel care a dat alarma.

Patru români riscă închisoare de la unu la cinci ani pentru o serie de furturi din magazinele mari. Nu numai că au furat bani, dar au deposedat mai multe persoane de carduri bancare cu care au retras bani din conturile titularilor de mai multe ori.

Românilor li s-a dat peste cap afacerea în toamna anului 2019, când au intrat în parcarea unui supermarket din Mechelen. Deoarece Citroën-ul C8 cu care călătoreau făptuitorii fusese deja raportat cu ocazia altor furturi, acesta a fost înregistrat la poliție, iar camera ANPR a emis un semnal de alarmă când mașina a intrat în parcare.

„Când mașina a ieșit din parcarea magazinului, poliția a tras-o pe dreapta.  În vehicul  a fost găsit un portofel al unei persoane care nici nu observase că portofelul ei fusese furat. Femeia chiar făcea cumpărături", a declarat procurorul Peter Peereboom, citat de gva.be.

Ancheta a arătat că cei patru români ar avea la activ cel puțin 15 furturi, fapte care s-au întâmplat aproape toate în magazinele Lidl și Aldi, în Mechelen și Willebroek. În total, peste 2.000 de euro în numerar au fost sustrași și alți 4.400 de euro ar fi fost retrași din conturile bancare. Acest lucru s-a întâmplat pentru că unele victime mai în vârstă au ținut codul cardului bancar în portofel", a adăugat procurorul.

Trei dintre români au recunoscut implicarea lor în majoritatea faptelor. Verdictul este așteptat pe 23 aprilie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel