Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Un șofer român de TIR și alți doi conaționali ar fi pus la cale un jaf de proporții: Cum au furat tone de carcase de porc într-o parcare
WhatsApp
Trei români s-au prezentat, ieri, în fața instanței penale din Mechelen, regiunea Flandra din Belgia, pentru implicarea lor în furtul de carcase de porc dintr-un camion. Potrivit Procuraturii, au fost comise nouă infracțiuni și au fost furate tone de carne de porc. Furtul a avut loc întotdeauna într-o parcare de la Reedonk din Bornem. 
Belgia. Un șofer român de TIR și alți doi conaționali ar fi pus la cale un jaf de proporții: Cum au furat tone de carcase de porc într-o parcare

Hoții au fost prinși la începutul lunii octombrie 2021, când poliția i-a prins în flagrant în Reedonk din Bornem, regiunea Flandra din Belgia. Apoi, carcasele au fost scoase dintr-un camion în drumul său de la abatorul din Kortrijk la o companie din Germania. Mai mult, nu a fost prima dată când au fost furate carcase.

Potrivit procurorului, șoferul român de TIR s-a înțeles cu conaționalii care au venit să ridice carnea. „Șoferul T.O. a condus la locul de programare din Bornem și acolo carcasele au fost transferate într-un alt transport frigorific. R.H., la fel ca I.L., a fost prezent la capturarea poliției și, în opinia noastră, șoferul este creierul din spatele întregului caz”, a declarat procurorul Karel Berteloot în timpul procesului.

A cerut trei ani de închisoare împotriva lui R.H., doi ani împotriva șoferului T.O. și zece luni împotriva lui I.L..

Tânăr patron, bun de plată în Belgia: Cum s-a îmbogățit cu mii de euro de pe urma a zeci de muncitori sezonieri români

 

Se cer despăgubiri

 

Compania vătămată din Flandra de Vest s-a prezentat joi ca parte civilă. „A fost un subcontractant care a efectuat transportul pentru clientul nostru. Potrivit Procuraturii, au fost nouă fapte de furt, conform companiei, 12 furturi”, au spus avocații. „Investigația a început când destinatarul a raportat că ceva nu era în regulă cu livrarea. În plus, s-a dovedit că sigiliile camionului au fost rupte. În cele din urmă, clientul nostru a fost forțat să angajeze un detectiv privat pentru a investiga cazul”.

Prin intermediul detectivului privat, compania a aflat că s-a convenit întotdeauna să transfere carcase în Reedonk din Bornem. Datele de urmărire au confirmat acest lucru. Informația a fost transmisă poliției, ceea ce a dus la un act în flagrant în octombrie 2021.

Potrivit avocaților, întregul caz a cauzat și prejudicii de imagine companiei flamande de vest. „Încrederea care era acolo cu clienții a dispărut brusc. Nu este bine dacă compania ta este legată de furt”. S-au cerut despăgubiri de peste 16.000 de euro.

„Am crezut că s-a prăbușit blocul”. Explozie puternică în apartamentul unui antreprenor român, în Belgia: Mai multe victime - FOTO

 

Avocata celor trei români cere pedepse mai blânde

 

2. -imagine fara descriere- (belgia--un-sofer-roman-de-tir-si-alti-doi-conationali-ar-fi-pus-la-cale-un-jaf-de-proportii-cum-au-furat-tone-de-carcase-de-porc-intr-o-parcare-2.jpg)

SURSA FOTO: freepik.com

Avocatul Avelien Van der Veken i-a asistat pe cei trei români. Ea a cerut achitarea pentru I.L. „Pentru că domnul L. nu știa nimic despre un furt. S-a întâmplat să fie cu R.H. în acea zi, dar nu avea idee ce avea să se întâmple. Faptul că a fost arestat brusc de poliție a fost luat prin surprindere”, a spus avocatul.

Ea a cerut ca șoferului T.O. să se impună o pedeapsă cu suspendare. „A recunoscut că a scos carcasele de porc din camionul său. În prezent lucrează în România și în curând va putea lucra ca șofer de camion în Germania”.

Avocatului a avut dificultăți cu faptul că R.H. a fost descris drept creierul bandei de hoți. „Nu era deloc omul care să dea ordine. În plus, mai multe furturi din companie nu pot fi legate de clientul meu. A luat carcase de porc? Da! Dar pentru furtul pe care îl mărturisește, se cere muncă în folosul comunității”.

Cei trei judecători ai instanței penale vor pronunța un verdict pe 20 aprilie.

„Au urmărit să facă bani rapid ilegal”: Tânără româncă și soțul ei, condamnați după ce polițiștii au descins la ei acasă: „Nu mă lăsau să mă urc la ultimul etaj”

 

-----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH   

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6   

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel