Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Controale masive printre camionagii: Zeci de șoferi români de TIR au primit aproape 200.000 de euro amenzi
WhatsApp
Un control la scară largă a avut loc ieri la parcarea camioanelor din portul Zeebrugge, o subdiviziune a orașului Bruges din Belgia. Din cele 151 de camioane verificate, 101 nu erau în regulă, majoritate conduse de șoferi români. Au fost emise amenzi în valoare de 189.400 de euro.
Belgia. Controale masive printre camionagii: Zeci de șoferi români de TIR au primit aproape 200.000 de euro amenzi. FOTO: captură standaard.be

Șoferii de camion trebuie să își petreacă odihna de weekend în afara cabinei de camion. Asta înseamnă că trebuie să caute un hotel sau altă cazare timp de 45 de ore. Însă, companiile de transport nu țin cont de acest lucru și riscă o amendă de 1.800 de euro.

Italia. Șofer român de TIR, înjunghiat de un coleg compatriot: Un al treilea transportator a încercat să intervină

Pentru a verifica respectarea acestei obligații și a altor reguli, ieri a avut loc o acțiune de amploare în portul Zeebrugge. La acțiune au participat 90 de persoane, printre altele, din poliția federală, vamă și diverse servicii de inspecție. A fost prezentă chiar și o delegație a poliției bulgare.

Germania. Un șofer român de TIR i-a lăsat mască pe polițiști. Ce metodă a inventat pentru a-și asigura încărcătura ca să nu alunece - FOTO

 

Încălcările s-au constatat în principal în rândul camionagiilor români

 

Acțiunea a început ieri dimineața, la ora locală 08:30, și a durat până până după-amiaza. Au fost verificate în total 153 de camioane. „Au fost constatate până la 101 încălcări ale repausului obligatoriu de weekend în afara cabinei șoferului”, spune procurorul de muncă Filip De Ketelaere. „Este la latitudinea companiilor de transport să se organizeze astfel încât șoferii să se poată odihni în altă parte, cum ar fi la un hotel. În plus, au fost constatate și 32 de încălcări ale obligației de returnare. Un camion străin este obligat să se întoarcă în țara de înmatriculare la fiecare opt săptămâni. În total, s-au dat nu mai puțin de 189.400 de euro amenzi, în principal la firmele de transport”.

Germania. Șofer român de TIR, pagube enorme, după ce-a intrat într-o benzinărie

Încălcările s-au constatat în principal în rândul camionagiilor români, dar și în rândul ucrainenilor, lituanienilor și bulgarilor. În cadrul unei anchete în derulare privind dumping-ul social, trei camioane au fost reținute în timpul acțiunii. De asemenea, o persoană a fost arestată administrativ pentru că stătea ilegal în țară. 

Germania. Șofer român de TIR, accident pe autostradă cu un avion. "N-am văzut așa ceva în viața mea"

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel