Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belarus-România, rezultat final, în preliminariile Euro 2024
WhatsApp
România și-a complicat mult calificarea după ce a făcut doar un egal cu Belarus. 

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu Belarus, 0-0, joi seara, pe Stadionul ''Szusza Ferenc'' din Budapesta, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

România a dominat meciul, dar fără a reuși să înscrie. Tricolorii au avut câteva momente de pericol la poarta adversă în timpul partidei. La minutul 9, Stanciu a ratat o ocazie importantă, trimițând mingea în afara porții, după o pasă de la Alibec. În minutul 17, jucătorii antrenați de Edi Iordănescu au cerut un penalty, dar arbitrul nu a acordat nimic.

În minutul 54, Răzvan Marin a încercat un șut de la distanță, dar mingea a fost reținută de portarul Belarusului. În minutul 68, Stanciu a trimis mingea pe lângă poartă într-o altă mare ocazie de a deschide scorul. Pe final, adversarii au exercitat și ei ceva presiune, iar Horațiu Moldovan, portarul României, a scos un șut periculos al lui Kontsevoi în minutul 86.

Atacurile echipei tricolore nu au fost suficiente pentru a marca vreun gol, iar meciul s-a încheiat 0-0.

Belarus-România, clasamentul grupei

 

În celălalt meci din grupa I, Kosovo a obținut o victorie categorică împotriva Andorrei în deplasare, cu scorul de 3-0, datorită golurilor marcate de Rashica (în minutele 26 și 71) și Zeqiri (în minutul 83).

În clasamentul grupei, Elveția se află pe primul loc cu 14 puncte, urmată de România cu 13 puncte, Israel cu 11 puncte, Kosovo cu 7 puncte, Belarus cu 5 puncte și Andorra cu 2 puncte.

Următorul meci al României va avea loc duminică, 15 octombrie, la București, împotriva echipei din Andorra.

Echipele au jucat în următoarea formulă:

ROMÂNIA: H. Moldovan – A. Raţiu, Drăguşin, A. Burcă, N. Bancu – R. Marin, Screciu (Olaru 77), Stanciu (Mihăilă 84) – D. Man (Moruţan 61), Alibec (I. Hagi 61), Drăguş (L. Munteanu 77). Selecționer: Edward Iordănescu

BELARUS: Ignatovich – Polyakov, Volkov, Politevich, Pechenin – Korzun, Ebong (Bocharov 73) – Yuzepchuk (Karpovich 73), Klimovich (Gromyka 83), Kontsevoi (Karpitski 90+1) – Morozov (Bakhar 73). Selecționer: Carlos Alos Ferrer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel