Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bătaie de pomină între doi preoți ortodocși: Unul dintre părinți l-a atacat pe celălalt cu o cruce, la o înmormântare (Video)
WhatsApp
Un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse a fost filmat când atacă un preot al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, după ce cel de-al doilea a acuzat că susținătorii patriarhului Kiril al Moscovei îi ajută pe ocupanții ruși, scrie Nexta.

Au fost publicate imagini cu un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse l-a luat la bătaie cu o cruce pe un preot ucrainean din cauza Patriarhului Kirill, un înflăcărat susţinător al lui Vladimir Putin.

Incidentul ar fi avut loc la înmormântarea unui soldat din 22 iulie, în regiunea Vinița, iar în filmare se observă cum preotul Bisericii Ortodoxe Ruse începe să dea în colegul lui cu o cruce, cel mai probabil din lemn.

Bătaie de pomină între doi preoți ortodocși: Unul dintre părinți l-a atacat pe celălalt cu o cruce

 

Biserica Ortodoxă Ucraineană, afiliată Moscovei, a anunțat la sfârșitul lui mai că se rupe de Rusia după ce aceasta a invadat Ucraina, declarând „independența sa deplină” față de autoritățile spirituale ruse, scrie HotNews.ro. „Nu suntem de acord cu Patriarhul Moscovit Kiril (...) în ceea ce privește războiul din Ucraina”, a explicat într-un comunicat de presă Biserica Ucraineană, la finalul consiliului consacrat „agresiunii” împotriva țării și care a pronunțat „deplină independență și autonomie a Bisericii Ortodoxe Ucrainene”.

Inițiativa a fost a doua schismă ortodoxă din Ucraina în câțiva ani. O parte a Bisericii ucrainene se rupsese deja de Moscova în 2019 din cauza rolului Kremlinului în țară.

La începutul lunii mai, Comisia Europeană a propus sancționarea șefului Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, în cadrul unui al șaselea pachet de măsuri ca răspuns la războiul din Ucraina.

Noua listă, care nu a fost încă aprobată de statele membre, include 58 de personalități care urmează să fie sancționate, printre care mulți militari ruși, dar și soția și copiii purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit ansa.it.

Kirill: "Rusia nu a atacat pe nimeni în istoria sa, și-a protejat doar granițele"

 

Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii a spus acest lucru într-o predică în Catedrala Arhanghelului din Kremlin, raportată de Interfax. "Nu vrem să luptăm cu nimeni. Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni. În mod surprinzător, o țară mare și puternică nu a atacat niciodată pe nimeni, ci și-a protejat doar granițele. Să dea Dumnezeu ca țara noastră să rămână puternică, puternică și iubită de Dumnezeu până la sfârşitul timpului”, a spus el.

Patriarhul s-a rugat apoi ca Dumnezeu „să întărească credința, evlavia și înțelepciunea poporului și să dea puterea de a lucra mereu, de a trăi și, dacă este cazul, de a lupta pentru a păstra stilul de viață liber și independent al poporului și al Rusiei”. 

„Fie ca Dumnezeu să salveze pământul rusesc de vrăjire și invazie străină și să întărească credința ortodoxă, care este singura forță spirituală capabilă să unească cu adevărat poporul nostru. Credem că Dumnezeu ne va acorda mila și harul Lui, chiar și în aceste vremuri tulburi”, a mai adăugat Patriarhul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel