Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bandă de români din Italia, arestată. Au găsit o nouă metodă de furt din bancomat 
WhatsApp
Un bărbat și o femeie de naționalitate română au fost prinși de poliția din Perugia pentru furturi dintr-un bancomat aflat în cadrul unui oficiu poștal din via Settevalli.

Cei doi infractori au instalat un dispozitiv de tip "cash trapping" pentru a fura bancnotele celor care încercau să retragă numerar din bancomatul respectiv.

Un afacerist din zonă, încercând să retragă bani de la același bancomat, a observat o anomalie în fanta de distribuire a bancnotelor. A alertat imediat autoritățile, semnalând și comportamentul suspect al unei femei în apropiere și al unei alte persoane într-o mașină parcată în zonă.

Echipa de intervenție rapidă a carabinierilor a răspuns prompt la alertă. Verificările ulterioare au confirmat instalarea unui dispozitiv de aluminiu asemănător unui clește de rufe, utilizat pentru prinderea și ținerea bancnotelor într-o fantă ascunsă. 

În urma perchezițiilor efectuate asupra celor doi suspecți de naționalitate română, au fost găsite bancnote în valoare de aproximativ 500 de euro, precum și materiale folosite în activitățile infracționale, inclusiv role de bandă cu dublu-adeziv și un cârlig, probabil utilizat pentru același scop. Toate aceste elemente au fost confiscate.

Procurorul de serviciu al Parchetului Perugia a fost informat despre caz, iar cei doi suspecți sunt acum investigați. Alte investigații sunt în curs.

Cum să te ferești de astfel de capcane

 

Oamenii care vor să evite să fie victimele tehnicii "cash trapping" trebuie să fie atenți la câteva elemente. Tehnica de furt constă în introducerea unui mic obiect metalic în fanta de distribuire de cash a bancomatului pentru a reține bancnotele. Așadar, primul semnal de alarmă este acela că aparatul vă invită să ridicați banii, dar aceștia nu apar. 

Această metodă relativ nouă de furt de numerar de la bancomate se dovedește a fi eficientă și rapidă, necesitând o intervenție rapidă din partea autorităților pentru a preveni daunele financiare. Dacă sunteți victima unei astfel de încercări trebuie să sunați imediat la poliție dar să nu plecați din fața bancomatului pentru a nu acorda răgazul necesar infractorilor să ridice sumele de bani. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel