Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
"Banda alunecoșilor", destructurată de poliția din Spania. Hoții români au făcut ravagii în barurile din zona Madridului
WhatsApp
Polițiștii spanioli i-au prins pe hoții români care au dat zeci de spargeri în baruri, hoteluri și săli de jocuri din Madrid și Guadalajara. 
Hoții români au primit porecla "alunecoșii" (Foto: Ok Diario)

Banda de hoți români responsabilă pentru o serie de jafuri comise în localuri din Madrid și Guadalajara a fost dezmembrată de către Garda Civilă. Cu peste douăzeci de antecedente penale în dosarele lor, cei arestați au provocat adevărate ravagii în regiune.

Operațiunea a fost lansată acum câteva luni, când autoritățile au identificat un grup infracțional extrem de activ, cunoscut pentru metoda lor de a acționa, denumită popular "alunecarea pe Lună". Această metodă implică folosirea uneltelor rudimentare, precum barosuri și capace de canal, pentru a pătrunde în localuri și a jefui aparatele de jocuri de noroc și casele de marcat.

Investigațiile ulterioare au dezvăluit o structură organizată a grupului, fiecare membru având rolul său bine definit: unii se ocupau de spartul feamurilor, alții de evadare, iar restul de jafurile propriu-zise.

Potrivit publicației Ok Diario, pentru a comite jafurile, membrii bandei foloseau tactici ingenioase, precum blocarea ușilor cu vehicule sau folosirea uneltelor menționate anterior pentru a forța accesul în incintă.

Acțiunea spectaculoasă a poliției s-a încheiat cu capturarea a cinci membri ai grupului în timp ce încercau să fugă după un jaf comis într-un bar din orașul Alovera. În urma intervenției, au fost recuperate și sumele de bani sustrase dintr-un aparat de păcănele.

Ulterior, un alt suspect a fost reținut în Azuqueca de Henares.

Cei implicați sunt acuzați de săvârșirea a șapte jafuri violente în diverse unități din comunitatea autonomă Castilia-La Manch. De asemenea, li se atribuie furtul a cel puțin cinci vehicule în zonele învecinate locurilor unde au avut loc atacurile în baruri.

Împreună, hoții români aveau la activ peste douăzeci de dosare penale pentru infracțiuni similare înainte de a fi capturați și predați justiției, mai scrie sursa citată.

 

-----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel