Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bagajele unui român septuagenar, verificate de polițiștii de frontieră. Bărbatul, dat jos din automobil și interogat
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești au descoperit, ascunse în bagajele unui cetățean român, 8.800 de ţigarete diferite mărci, de provenienţă  Duty Free.
Bagajele unui român septuagenar, verificate de polițiștii de frontieră. Bărbatul, dat jos din automobil și interogat

În data de 06 februarie, în jurul orei 14.15, pe timpul unei misiuni specifice desfășurate în zona de responsabilitate, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești - I.T.P.F. Iași au oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Măstăcani, județul Galați, un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau conducătorul auto și un pasager, cetățean român, în vârstă de 74 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care, polițiștii au descoperit, ascunse în bagajele pasagerului autoturismului în cauză, 8.800 (440 de pachete) de ţigarete diferite mărci, de provenienţă  Duty Free. 

 

Țigaretele, în valoare totală de 5.060 de lei, au fost confiscate

 

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat pachetele de țigări dintr-o piață din municipiul Galați și intenționa să le comercializeze în localitatea de domiciliu, cu scopul obținerii de venituri suplimentare.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării în vederea continuării cercetărilor a țigaretelor, în valoare totală de 5.060 de lei. 

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la finalizare fiind luate măsurile legale care se impun.

În altă ordine de idei, poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu nu au permis intrarea în România a unui ansamblu format din cap tractor și semiremorcă, încărcate cu 10.000 kilograme de deșeuri.

 

Camion, încărcat cu zece tone de deșeuri din fier vechi și biciclete uzate, oprit la vama Borș

 

Ansamblu rutier era încărcat cu 10.000 kilograme de deșeuri care constau în fier vechi şi biciclete uzate, pentru care şoferul nu deţinea documentaţia necesară pentru transferul de deşeuri.

În data de 05.02.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș I au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a unui ansamblu format din cap tractor și semiremorcă, condus de un cetăţean român, în vârstă de 53 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii deșeuri din fier vechi şi biciclete uzate, pentru o societate comercială  din judeţul Mehedinți.

În urma analizei documentelor prezentate la control, cu sprijinul reprezentanţilor Gărzii de Mediu, s-a constatat faptul că încărcătura din mijlocul de transport nu îndeplinește condițiile legale de intrare pe teritoriul țării, șoferul neavând documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri.

În total, în vehicul se aflau 10.000 kilograme de deşeuri. Autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mijloacelor de transport în cauză și a mărfurilor transportate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel