Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Badante, aduse în Italia pentru „loc de muncă bine plătit”. Ținute într-un apartament, amenințate și șantajate
WhatsApp
Carabinierii companiei Vallo della Lucania, în colaborare cu departamentul teritorial Aprilia și cu companiile din Agropoli, Castrovillari și Scalea, au efectuat 9 măsuri de prevenție emise de judecătorul de instrucție al instanței din Vallo della Lucania, la cererea procurorului local. Acestea sunt 2 măsuri de arestare preventivă, una de arestare la domiciliu și 6 de control judiciar.
Badante, aduse în Italia pentru „loc de muncă bine plătit”. Ținute într-un apartament, amenințate și șantajate

Potrivit presei din Italia, cei nouă suspecți sunt acuzați de numeroase infracțiuni: asociație infracțională care vizează efectuarea unei serii de infracțiuni de intermediere ilicită, exploatarea activității cetățenilor de naționalitate moldovenească și sprijinirea și favorizarea imigrației ilegale; extorcare (infractorii au forțat unii cetățeni de naționalitate moldovenească să le dea bani, amenințându-i că îi vor abandona pe stradă sau îi vor sechestra într-un apartament); recrutarea forței de muncă formată din cetățeni de naționalitate moldovenească pentru locuri de badante în condiții de exploatare și pentru a profita de starea lor precară financiară. 

Femeile care erau aduse din România și din Republica Moldova erau ținute într-un apartament până li se găsea un loc de muncă și amenințate și forțate să le dea bani celor care le-au recrutat.

Suspecții, potrivit procurorilor, au recrutat, de asemenea, forță de muncă de pe teritoriul Moldovei pentru a-i pune să lucreze în Italia, organizând și implementând acte care vizează procurarea ilegală a intrării pe teritoriul statului italian a cetățenilor de naționalitate moldovenească.

Investigațiile efectuate de militari au început teritorial în Italia. Analiza și schimbul constant de informații între autoritățile italiene și străine cu privire la mișcările și activitățile suspecților au condus la constatarea faptului că solicitanții de locuri de muncă au fost recrutați din România și Moldova de către o agenție actuală din Chișinău (Republica Moldova) și, odată ce au ajuns în Italia, au fost inițial conduși în Cilento și apoi au început să desfășoare lucrări agricole în condiții inumane în Agropoli, uneori fiind închiși în case în condiții sanitare precare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel