Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bacșișul trecut pe bon la un restaurant din Cluj, fără acordul clientului: ”Nu mai e de mers în localuri de prin vara lui 2022”
WhatsApp
Un clujean s-a trezit cu bacșișul inclus automat în nota de plată, lucru ilegal. Clienții pot fi întrebați dacă vor să lase ”tips”, iar dacă nu doresc să facă acest lucru, nu pot fi obligați.
Bacșișul trecut pe bon la un restaurant din Cluj, fără acordul clientului - Nu mai e de mers în localuri de prin vara lui 2022

”Tips-ul adăugat fără să ne spună.. pentru că nu i-am specificat când am cerut nota cât tips vrem să lăsăm”, a relatat un clujean pe Reddit.

Practic, pe bonul de plată apare suma de 21 de lei bacșiș, 10% din totalul de 189 de lei. ”Cum ai bacșiș de 10% în valoare de 21,2 lei, iar tot bonul este de 189 de lei?”, s-au minunat internauții.

”190 de lei? Nu mai face lumea paranghelie acasă? De banii aia rupeam ficatul pe genunchi... Sau ok, bun înțeleg, dar măcar în scară sau în pădure... Nu mai e de mers in localuri de prin vara lui 2022”, a mai scris cineva, relatează stiridecluj.ro.

 

”Au băgat bacșișul gros pentru că a pus sos de usturoi pe pizza”

 

 

Iar comentariile au continuat. ”Foarte scump să mergi să mănânci săptămânal la restaurante că te falimentezi, trebuie să ai salariu mare. Vremuri de cacao”; ”42 lei mâncarea nu e așa scump. Dar dacă mergi să te îmbeți la fiecare masa ieși scump”: ”Bun, și ai cerut vreo explicație? Până să pui poza bonului pe net, ai cerut vreo explicație? Primul lucru era să refuzi plata. Ca altfel putem presupune ori ca acel chelner a fost neglijent, ori efectiv a încercat să-l tragă pe sfoară pe client, dar în orice caz, interesant era de spus, care era finalul la momentul solicitării unei explicații”;

”Bine punctat și dacă făceau aia ceva scheme, intimidări, suna la 112 și spunea ce și cum, să vezi cum veneau băieții și  aruncau cu amenzi"; ”Au băgat bacșișul gros pentru că a pus sos de usturoi pe pizza. L-a taxat și cu o shaorma. Da știu, poate omul să mănânce cum vrea, da și noi putem comenta ce vrem”;

”Ce se văicăreau în anii pandemici, au primit ajutoare, scutiri de taxe. Acum din nou coadă, stau fraierache în strada să se elibereze o masă, ba mai mult, unele nu primesc fără programare. Așa vă trebuie!”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel