Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Baby Gang-urile seamănă teroare în Torino: Zeci de minori, între care mulți români, acuzați de jaf și agresiuni, interziși în oraș
WhatsApp
Represiune dură împotriva bandelor de copii, așa-numitele Baby Gang-uri: 35 de infractori violenți au interdicție de a intra în centrul orașului Torino, după ce au semănat teroare în urma numeroaselor jafuri și agresiuni. Foarte mulți minori de naționalitate română sau moldovenească fac parte din aceste găști.
Foto: captura Youtube

Represiune dură împotriva bandelor de copii: 35 de infractori violenți au interdicție de a intra în centrul orașului Torino. Autorilor de jafuri și agresiuni li s-a aplicat "Daspo Willy": nu vor avea voie să frecventeze Piazza Vittorio, San Salvario, Vanchiglia, altfel vor ajunge la închisoare.

Interzicerea accesului în centrul orașului Torino pentru 35 de tineri pentru a combate fenomenul baby gangs. Măsura, denumită Dacur (interdicție de acces în zonele urbane), care interzice și intrarea în baruri și discoteci, a fost adoptată de Questore (comisar de poliție) pentru a combate fenomenul jafurilor comise de bandele de minori, dar și al lumii interlope și al traficului de droguri.

Măsura, supranumită "Daspo Willy", a fost adoptată pentru episoadele din centrul orașului, unde au fost raportate adesea jafuri comise de bande de copii, și anume în zona cuprinsă între Piazza Vittoriio, Lungo Po Cadorna și Corso San Maurizio, dar și Vanchiglia, Parco del Valentino și San Salvario, potrivit La Repubblica.

Baby Gang-urile seamănă teroare în Torino

 

Nouăsprezece dintre cei vizați sunt minori, iar ceilalți au puțin peste 18 ani. Erau tineri, atât italieni, cât și străini, în special de naționalitate română și moldovenească, și care acționau în grupuri pentru a comite jafuri, uneori pentru câțiva euro, și își înconjurau victimele, începând să le batjocorească. 

Măsura, care se referă la moartea lui Willy Monteiro Duarte în Colleferro, Lazio, prevede expulzarea, nu dintr-un loc, ci dintr-o zonă a orașului (pentru că este frecventată de grup), pentru o perioadă de până la doi ani. În cazurile cele mai grave, atunci când infractorul a fost arestat, superintendența poate împiedica accesul în barurile și cluburile din întreaga provincie.

Zeci de minori, între care mulți romani, acuzați de jaf și agresiuni, interziși în oraș

 

Contravenienții riscă urmărirea penală și pedeapsa cu închisoarea de la șase luni la doi ani, cu amenzi de până la 20.000 de euro. "Răspunsurile primite de la secțiile de poliție orășenești și de la stațiile de carabinieri sunt examinate de secția de poliție anticriminalitate pentru adoptarea de măsuri de interdicție, pe lângă cele de natură penală, adică denunțare sau arestare. Dacur este cel care, mai mult decât altele, poate fi eficient în materie de prevenție, mai ales pentru cei mai tineri, care au pornit de curând pe drumul ilegalității și se pot teme de repercusiuni în familie, deoarece nu este ușor să le explici părinților că riști o amendă de până la 20.000 de euro", explică conducerea Poliției din torineze. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel