Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Bă, ce sărăcie e la voi în România!” - concluzia unui celebru fotbalist din Premier League după ce a jucat la Botoșani
WhatsApp
Florin Gardoș (33 de ani), fost fundaș la FCSB, Southampton sau echipa națională, a fost martorul unei destăinuiri din partea fostului său coleg din echipa „sfinților”, în prezent la Leicester, în Premier League, Ryan Bertrand (33). Fotbalistul se mira de România..
„Bă, ce sărăcie e la voi în România!” - concluzia unui celebru fotbalist din Premier League după ce a jucat la Botoșani / Foto: Pixabay

Fotbalistul român și Ryan Bertrand au fost adversari într-un România U21 - Anglia U21 disputat în 2010, decisiv pentru calificarea la Campionatul European de Tineret. Partida a avut loc la Botoșani, despre care Bertrand, care între timp a câștigat Liga Campionilor alături de Chelsea, nu a avut o părere foarte bună. Acesta i-a spus lui Florin că nu se aștepta să fie chiar așa în Moldova..

 

Ryan Bertrand: „Bă, ce sărăcie e la voi în România!”

 

Florin Gardș a relatat întreaga amintire, cu detaliile specifice care ar fi putut să îi insufle această „sărăcie” pe care jucătorul străin a sesizat-o în Moldova.

„S-a jucat la Botoșani dintr-o obsesie a federalilor de a juca pe un stadion pe care am mai câștigat. În lotul Angliei, era Ryan Bertrand, care a câștigat Champions League cu Chelsea. Pe urmă l-am avut coleg la Southampton. 

Ne-am adus aminte de meciul ăsta, care a fost un baraj pentru EURO. Mi-a zis: «Bă, ce sărăcie e la voi în România!» ”, își aminește Gardaș.

I-am spus: «E, nu zic că nu e, dar ne-am dus în polul sărăciei, la Botoșani», adică nu e chiar așa rău. Un meci incredibil, o dublă cu Anglia. În deplasare am jucat la Norwich, a fost extraordinar”, a rememorat Gardoș, conform sport.ro. 

 

Botoșaniul a făcut egal, dar nu a fost destul..

 

Meciul de la Botoșani era pregătit de Emil Săndoi, care în ciuda luptei foarte strânse, cu un scor de 0-0 nu a reușit să se califice mai departe cu moldovenii. Câteva nume celebre care făceau parte din echipa „tricolorilor” sunt Silviu Lung Jr., Bărboianu, Gardoș, Bicfalvi, Hora, Torje, Sburlea sau Marius Alexe.

Echipa trimisă de Gazeta Sporturilor la acel meci a realizat un reportaj despre condițiile găsite de naționala Angliei la Botoșani. „Naționala Angliei și-a făcut drum printre căruțe până la Botoșani, locul disputării partidei cu Torje&Co”, scriau atunci ziariștii GSP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel