Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avionul fantomă a aterizat la granița României: Cine l-a așteptat pe un aeroport abandonat
WhatsApp
Avionul misterios care a survolat ilegal spațiul aerian a șapte țări, inclusiv cel al României, a aterizat pentru scurt timp la Vidin, înainte să ajungă în orașul bulgar Tărgoviște, acolo unde a fost abandonat.
Avionul fantomă a aterizat la granița României: Cine l-a așteptat pe un aeroport abandonat. FOTO: captură 24chasa.bg

Doi motocicliști au așteptat sosirea aeronavei de mici dimensiuni pe un aeroport abandonat de lângă Vidin, la granița cu România. Aceștia au adus cu ei canistre cu combustibil, pentru alimentarea avionului.

Potrivit presei bulgare, citată de Știrile PRO TV, aeroportul folosit pentru alimentare nu a mai fost utilizat pentru operarea zborurilor de 20 de ani.

După ce a alimentat la Vidin, aeronava și-a continuat traseul până la baza de la Târgoviște, localitate bulgară înfrățită cu orașul cu același nume din România. Acolo, avionul a fost găsit de autorități acoperit cu o prelată.

Persoanele care se aflau la bord au fugit și nu au fost prinse nici până la această oră.

Pe drum, aeronava a mai făcut o oprire și în Ungaria. A aterizat lângă Debrețin, tot ca să alimenteze.

 

Din avion au coborât două persoane

 

Directorul bazei din Hajdúszoboszló, István Juhos, a declarat că din avion au coborât două persoane și „au făcut ceva: probabil au alimentat din bidoanele pe care le aduseseră cu ei în avion”.

„Poliția a sosit la aeroport și a încercat să-l împiedice să decoleze din nou. Nu a reușit însă, iar după 10-15 minute avionul s-a ridicat din nou în aer”, a spus el.

Autoritățile din Lituania anunță că aeronava i-a aparținut unui pilot de vânătoare lituanian care a vândut-o săptămâna trecută unor străini. Aceștia, crede fostul proprietar, ar putea fi ucraineni, bulgari sau chiar români. Interesant este că negocierile le-au purtat în limba rusă.

Șapte state a traversat ilegal avionul fantomă - Lituania, Polonia, Slovacia, Ungaria, România, Serbia și Bulgaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel