Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avertizare de călătorie pentru românii care merg în Norvegia emisă de MAE
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis joi o avertizare de călătorie pentru cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Norvegiei. 
Avertizare de călătorie pentru românii care merg în Norvegia emisă de MAE

Această măsură a fost luată în contextul extinderii controalelor la toate frontierele interne de către autoritățile norvegiene. Controalele suplimentare vor rămâne în vigoare până la data de 11 noiembrie 2024.

 

Controale la toate frontierele interne

 

Autoritățile norvegiene au implementat această măsură ca parte a eforturilor de consolidare a securității în cadrul Regatului. Astfel, toate persoanele care tranzitează sau intră în Norvegia, inclusiv cetățenii români, vor fi supuse unor verificări mai stricte la granițele interne.

Cetățenii sunt sfătuiți să aibă asupra lor documentele de călătorie necesare și să fie pregătiți pentru eventuale întârzieri la frontiere, conform Antena 3 CNN.

 

Asistență consulară pentru cetățenii români

 

Românii care întâmpină dificultăți pe teritoriul Norvegiei pot solicita asistență consulară contactând Ambasada României la Oslo. Numerele de telefon disponibile pentru apeluri sunt: +4722561237, +4722446951, +4722556832, și +4722558227.

Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS), iar operatorii Call Center-ului vor oferi asistență în regim de permanență.

În cazul unor situații de urgență, românii aflați în Norvegia au la dispoziție și un număr de telefon de permanență: +4799153137.

 

Recomandări suplimentare de la MAE

 

Pentru informații suplimentare, MAE recomandă consultarea paginilor de internet ale Ambasadei României la Oslo (http://oslo.mae.ro) și a site-ului oficial al Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro).

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
DCSport.ro
24 oct 2024, 21:58
Internațional Vezi toate articolele
pixel