Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autostrăzi și curățenie, esențiale pentru românii din diaspora când vin acasă. Cum se vede România după 14 ani în Belgia: "E foarte mult spre bine"
WhatsApp
Un român stabilit în Belgia spune că lucrurile în România s-au îmbunătățit mult în ultimii ani, mai ales în domeniul infrastructurii, deși suntem încă departe de țările din vestul Europei. 
sursa foto: Facebook Irinel Scrioșteanu

Ciprian Petcu, un român stabilit de 14 ani în Belgia, a vorbit în emisiunea Departe de România despre se vede țara noastră din diaspora. El spune că primul lucru care s-a schimbat în bine în ultimii ani este infrastructura și felul în care arată unele localități. De fel din Galați, Ciprian spune că orașul nu mai e la fel de "gri". 

"Cum se vede România după 14 ani în Belgia?", a fost întrebarea lui Gabriel Nuță-Stoica, redactor-șef adjunct ȘtiriDiaspora și moderatorul emisiunii. 

"Mai bine. Chiar și la început mergeam cu mașina acasă, de câteva ori pe an. Astăzi, din ce în ce mai mult merg pe autostradă, e uimitor. Orașele sunt din ce în ce mai curate. Galațiul e mai puțin gri, spre deosebire de acum 5-6 ani când mă întorceam în țară și era mai gri. Începi să vezi îmbunătățiri mari.

Aud și de români care se întorc în România cu know-how, cu cunoștințe de management, și își deschid companii. Văd mulți politicieni care au studiat în afară și care au venit pe la Bruxelles, care au prins mult din gustul european de a face politică. 

Privesc cu optimism România", a spus Ciprian, în cadrul emisiunii Departe de România.

România este departe de infrastructura țărilor din vestul Europei

 

"Încă nu putem compara infrastructura. Chiar și acum, când venim acasă, mai mult durează drumul de la Galați la București, decât de la Bruxelles la București. Dar e foarte mult spre bine", mai spune românul. 

Ciprian a vorbit și despre cât de greu este să-ți găsești chirie în Belgia, ca român, în contextul unei piețe distorsionate. Vezi aici articolul. 

În acestă ediție a emisiunii nu am avut doar un singur invitat, ci trei, toți membrii ai unei familii frumoase de români din Belgia. Pe lângă Ciprian, au mai participat Florinela, sora sa, dar și Andreea Adam, nepoata celor doi, studentă la Drept în această țară.
 
Urmărește emisiunea integrală și descoperă povestea unei familii frumoase de români din străinătate:

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel