Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autoritățile române negociază cu Turcia restituirea sabiei lui Ștefan cel Mare. Ciolacu: ”Sunt două copii, una este în biroul meu”
WhatsApp
Premierul Marcel Ciolacu a participat, astăzi, la ceremonia de semnare a Acordurilor și a Memorandumurilor de Înțelegere, împreună cu Recep Tayyip Erdoğan, președintele Republicii Turcia.
Ciolacu, dezamăgit de PNL pentru tentativele de modificare a datei alegerilor: „Onoarea nu este numai pe panouri, este și în discuții”

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a dezvăluit că autoritățile din București au angajat discuții cu partea turcă pentru a restitui României sabia domnitorului moldovean Ștefan cel Mare.

"Sunt două copii, una primită de fostul prim-ministru... şi una..., făcute de acelaşi armurier. Una este în biroul meu şi una a fost primită de Adrian Năstase şi a fost donată la Putna. Avem discuţii pe acest subiect", a declarat Marcel Ciolacu, întrebat dacă în cadrul discuţiilor purtate cu preşedintele Erdogan s-a abordat şi subiectul restituirii către România a sabiei domnitorului Ştefan cel Mare.

Citește și: Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul. Președintele Erdogan a semnat decretul

Reamintim că Marcel Ciolacu a participat la ceremonia de semnare a Acordurilor și a Memorandumurilor de Înțelegere, unde au fost semnate mai multe Acorduri și Memorandumuri între România și Turcia, în prezența Recep Tayyip Erdoğan, președintele Republicii Turcia.

Acordurile și Memorandumurile de Înțelegere, ce vor fi semnate în prezența premierului Marcel Ciolacu si Recep Tayyip Erdoğan, președintele Republicii Turcia: 


- „Acord dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Turcia privind activitățile lucrative ale membrilor de familie ai membrilor misiunilor diplomatice și posturilor consulare”;

- „Acord între Guvernul României și Guvernul Republicii Turcia privind cooperarea în domeniul urbanizării”;  

- „Aranjamentul Administrativ privind implementarea Acordului între România și Republica Turcia în domeniul securității sociale”;

- „Memorandum de Înțelegere între Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România și Ministerul Culturii și Turismului din Republica Turcia privind cooperarea în domeniul turismului”;

- „Memorandum de Înțelegere între Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România și Ministerul Industriei și Tehnologiei din Republica Turcia”.

- ” Protocolul  între Guvernul României și Guvernul Republicii Turcia în domeniul educației și formării personalul pentru punerea în aplicare a legii”.

Vezi și: Marcel Ciolacu, declarații în urma ceremoniei de semnare a Acordurilor și a Memorandumurilor de Înțelegere între Turcia și România / VIDEO

------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel