Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autoritățile italiene recomandă pasagerilor să nu-și mai ia bagaje de cală, pentru a nu-și strica vacanța
WhatsApp
Dezorganizarea din transporturile aeriene în plin sezon estival determină autorităţile din Italia să facă apel la cetăţeni să ia măsuri pentru a nu-și ruina vacanța. 
Aeroport din România, reguli noi -  pasagerii nu trebuie să mai arunce lichidele sau să scoată laptopul din bagaj. foto: ILUSTRATIV

Optaţi să vă deplasaţi cu avionul mai mult dimineaţa, pentru a evita astfel anulările şi întârzierile, călătoriţi fără bagaje la cală, ci doar cu cele de mână şi încărcaţi-vă cu foarte multă răbdare. Acestea sunt regulile de vară propuse de preşedintele Autorităţii Naţionale a Aviaţiei Civile din Italia, Pierluigi Di Palma, pentru luna august, lună în care majoritatea italienilor sunt în concedii.

Haosul zborurilor din această prima parte a verii, care a adus la sute de anulări şi la şi mai multe întârzieri, i-a pus în alertă şi pe reprezentanţii Ministerului Transporturilor din Roma, care îi sfătuiesc pe pasageri să nu plece la drum cu prea multe bagaje, pentru a nu-şi strica vacanţa. Motivul acestui haos de pe aeroporturile din Europa se datorează faptului că pe timpul pandemiei, mulţi angajaţi din aeroporturi şi de la companiile aeriene au fost concediaţi, iar acum, când cetăţenii au început să călătorească din nou, lipsa de personal îşi spune cuvântul.

Cu toate acestea, Italia este una din ţările în care încă se ajunge la timp şi doar din cauza unor greve au fost anulate anumite curse aeriene şi aceasta, deoarece Guvernul de la Roma, explică tot Pierluigi Di Palma, a intervenit la timp şi a oferit protecţie lucrătorilor aeroporturilor şi companiilor aeriene şi nu s-au făcut concedieri în masă, aşa cum s-a întâmplat în alte ţări, relatează Rador. 

Haos pe aeroporturi. Haos și pe Otopeni, săptămâna trecută

 

Peste 760 de zboruri au fost afectate de întârzieri mai mari de 30 de minute pe Aeroportul Henri Coandă în săptămâna 21-27 iulie 2022, în timp ce 24 de zboruri au fost anulate, potrivit Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

"În intervalul 21-27 iulie 2022, pe Aeroportul Henri Coandă, un număr de 768 de zboruri (aterizări şi decolări) au înregistrat întârzieri mai mari de 30 minute, cu o creştere de 55 de zboruri afectate de întârzieri faţă de săptămâna anterioară. Numărul întârzierilor corespunde, în general, cotei de piaţă a companiilor aeriene pe AIHCB, astfel încât cele mai multe zboruri întârziate s-au înregistrat la Wizz Air (245 de zboruri), Tarom (136 de zboruri), Blue Air (138 de zboruri) şi Ryan Air (103)", precizează sursa citată.

În acelaşi interval de referinţă, un număr de 24 de zboruri au fost anulate de către companiile aeriene, 4 de la Wizz Air, unul de la Ryanair şi 19 anulări de la alte companii aeriene.

În intervalul 21-27 iulie, pe AIHCB au fost operate 2.380 de zboruri (2181 regulate şi 79 neregulate), astfel încât numărul zborurilor care au consemnat întârzieri este de peste 30%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel