Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autoritățile germane recomandă populației să nu consume apa de la robinet. Gardul unui rezervor a fost tăiat și există risc de contaminare
WhatsApp
Locuitorii unui mare oraș din Germania sunt avertizați să nu bea apă de la robinet din cauza pericolului de contaminare.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Pentru a doua oară în această săptămână, un gard al unui rezervor de apă potabilă dintr-o locație a Bundeswehr a fost avariat, iar autoritățile investighează dacă apa a fost contaminată.

După descoperirea unui gard tăiat la un rezervor de apă potabilă din Mechernich, Renania de Nord-Westfalia, departamentul de sănătate a emis un avertisment împotriva folosirii apei. Aproximativ 10.000 de persoane sunt afectate, inclusiv baza Bundeswehr din Mechernich, care primește apă din acest rezervor, conform unui anunț postat pe site-ul orașului din districtul Euskirchen. Poliția desfășoară cercetări pentru a stabili dacă apa a fost contaminată, scrie Zeit Online.

Joi seara, autoritățile locale au informat că rezultatele investigației vor fi disponibile cât mai curând.

Incident similar la Köln. Mai multe orașe sunt vizate 

 

La Köln, cazarma forțelor aeriene Cologne-Wahn a fost închisă miercuri, existând suspiciuni că alimentarea cu apă ar fi fost sabotată. O gaură într-un gard care protejează instalația de apă a cazărmii a fost descoperită, iar Bundeswehr a raportat „valori anormale ale apei”, inițiind investigații suplimentare.

În Mechernich, joi după-amiază, a fost descoperit un gard tăiat la locul rezervorului de apă potabilă. „Din cauza accesului neautorizat la sistemul de apă potabilă din Mechernich, apa ar putea fi contaminată într-un mod periculos pentru sănătate”, au declarat autoritățile.

Până la noi notificări, apa de la robinet nu trebuie folosită pentru consum, duș sau prepararea mâncării. Orașele Strempt, Roggendorf, Breitenbenden, Weißenbrunnen și Denrath, care primesc apă din acest rezervor, sunt de asemenea afectate.

Nu este prima dată când o țară europeană se confruntă cu astfel de probleme. Conform unui studiu recent publicat în revista Environmental Health, apa contaminată cu Pfas a dus la moartea a aproape 4.000 de oameni în regiunea Veneto din Italia. 

PFAS (substanțele per-fluoroalchilice și poli-fluoroalchilice) sunt compuși chimici periculoși care au fost folosiți într-o varietate de produse de larg consum, inclusiv în produsele rezistente la apă, anti-pata și antiaderente. Aceste substanțe sunt cunoscute pentru persistența lor în mediul înconjurător și pentru capacitatea lor de a se acumula în organismele vii. Ele au fost asociate cu diverse efecte negative asupra sănătății umane, inclusiv creșterea riscului de boli cardiovasculare, afectarea sistemului imunitar și creșterea riscului de cancer. Contaminarea cu PFAS a apei potabile și a altor surse de apă poate reprezenta o amenințare serioasă pentru sănătatea publică.

Grupul Mame No Pfas a adus la cunoștință aceste date îngrijorătoare, subliniind descoperirea unei contaminări extinse a apei în anul 2013 în regiunea Veneto, afectând grav 30 de comune din provinciile Padova, Vicenza și Verona. Citește în continuare aici

----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel