Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autoritățile din Spania extind restricțiile pentru folosirea apei. Milioane de oameni sunt afectați de secetă
WhatsApp
Autoritățile din Andaluzia și Murcia au luat măsuri de limitare a consumului de apă, în contextul secetei care afectează regiunea Catalunia.  

Problemele de alimentare cu apă din Catalonia se extind și în Andaluzia și Murcia. Milioane de spanioli sunt afectați de secetă, iar autoritățile au decis să impună restricții. Au redus presiunea apei curente sau au întrerupt furnizarea pe timpul nopții. Restricțiile afectează atât populația, cât și industria și comerțul, relatează Știrile TVR. 

În câteva orașe din provincia Malaga, de la miezul nopții până la 6 dimineața nu există apă la robinet. Hotelurile și localurile fac față cu greu restricțiilor. 

În Murcia a fost redusă presiunea, iar barurile strâng apă în recipiente, pentru că mașinile de spălat vase nu funcționează.

Mario Urrea, președintele Confederației Hidrografice Segura: Deocamdată anul acesta și cu siguranță anul viitor ne vom descurca, fiindcă avem încă o rezervă importantă de apă desalinizată pentru a o utiliza, deși nu credeam că o să fim în această situație.

În Catalonia, 6 milioane de persoane suferă din cauza restricțiilor: a fost redusă presiunea la apă, consumul este raționalizat, dușurile în sălile de sport au fost scoase din uz, umplerea piscinilor și udarea gradinililor este interzisă, iar autoritățile au cerut sprijin în Galicia, Valencia și Tarragona pentru a aduce apă cu cisternele. Între timp populația caută soluții pentru a face restricțiilor. 

Meteorologii nu au vești bune pentru următoarea perioadă, iar în lipsa precipitațiilor restricțiile s-ar putea extinde în mai multe zone din Spania, mai scrie sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel