Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autorităţile din regiunea Harkov au ordonat evacuarea forţată a familiilor cu copii
WhatsApp
Din cauza intensificării bombardamentelor rusești, familiile cu copii din regiunea Harkov sunt nevoite să-și părăsească locuințele. 
Preot militar ucrainean (sursa foto: Agerpres)

Autorităţile din regiunea Harkov (estul Ucrainei), care a fost puternic lovită de bombardamente ruseşti, au ordonat evacuarea forţată a familiilor cu copii din 47 de sate din apropierea frontierei, relatează dpa.

Acestea sunt comunităţi din cele trei districte Bohodukhiv, Izyum şi Harkov, a anunţat joi pe Telegram guvernatorul militar al regiunii, Oleh Syniehubov. Cu toate acestea, capitala regională nu a fost afectată, a adăugat el.

Motivul evacuării este bombardarea aproape zilnică a oraşelor de către armata rusă. Guvernatorul a promis că toţi cei afectaţi vor primi asistenţă umanitară şi juridică corespunzătoare.

Rusia a lansat peste 40 de rachete şi 40 de drone împotriva Ucrainei în noaptea de miercuri spre joi vizând "infrastructuri esenţiale", a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski şi-a reiterat către partenerii occidentali ai Ucrainei cererea de "a nu închide ochii" la situaţie şi de a furniza mai multe sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei, care este în al treilea an de război.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel