Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autocar, verificat în vama Giurgiu. Șoferul turc a ascuns mai mulți saci negri printre bagajele pasagerilor
WhatsApp
Polițiștii de frontieră giurgiuveni efectuează cercetări față de un cetățean turc, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.
Autocar, verificat în vama Giurgiu. Șoferul turc a ascuns mai mulți saci negri printre bagajele pasagerilor. Sursa - politia_de_frontiera

Persoana în cauză achiziționase din Turcia peste 300 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, constând în parfumuri și pantofi tip sport, bunuri pe care intenționa să le comercializeze pe teritoriul țării noastre.

La data de 03.06.2022, în jurul orei 02.15, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, mai multe mijloace de transport.

Cu această ocazie, oamenii legii are neagră, dar și cutii din carton, care conțineau 302 parfumuri și 50 perechi de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 48 ani, pasager al autocarului.

Bunurile, în valoare de 83.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări față de persoana în cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet.

 

Camion, în drum spre Germania, oprit la ieșirea din țară. Ce au descoperit polițiștii în compartimentul de marfă

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Sectorului Poliției de Frontieră Girișu de Criș au depistat treizeci și șapte de cetăţeni din Pakistan, India, Bangladesh, Nepal și Vietnam, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, fie ascunşi într-un automarfar, fie pe jos.

În data de 03.06.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere pentru o societate comercială din Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, 31 de cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului, pentru cercetări, unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan, India, Bangladesh și Nepal, cu vârste cuprinse între 21 și 49 de ani. Cei în cauză au intrat legal în ţara noastră în baza documentelor valabile şi  intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Girișu de Criș, judeţul Bihor, au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, șase persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Vietnam.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel