Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autocar cu români, blocat în Germania. Un tânăr român a ajuns direct la închisoare: De trei ani era fugar
WhatsApp
Poliția federală din Germania a arestat un român, care era căutat de Justiție. Acesta era pasager într-un autocar de cursă lungă oprit în Weil am Rhein, după ce intrase din Elveția. Tânărul de 22 de ani era căutat de trei ani cu mandat de arestare.

Un bărbat căutat în baza unui mandat de arestare pentru agresiune a fost prins de Poliția Federală la granița cu Elveția, după trei ani de fugă. A încercat să intre în țară nestingherit cu un autocar de cursă lungă. În prezent, el execută o pedeapsă de 40 de zile de închisoare.

Ieri dimineață (30.01.2023), o patrulă a Poliției Federale l-a verificat pe cetățeanul român la trecerea de autostradă de la Weil am Rhein.

Autocar cu români, blocat în Germania. Un tânăr român a ajuns direct la închisoare

 

În timpul verificării identității, s-a dovedit că mai trebuia executat un mandat de arestare. În urmă cu trei ani, o instanță l-a condamnat pe bărbat la plata unei amenzi pentru vătămare corporală.

Întrucât bărbatul căutat nu a plătit amenda și nici nu a executat pedeapsa alternativă privativă de libertate, parchetul a emis un mandat de arestare pe numele acestuia.

În plus, acesta este acuzat de diverse alte infracțiuni, motiv pentru care au existat cinci solicitări din partea parchetelor pentru a afla unde se află bărbatul.

De asemenea, bărbatul nu a putut plăti amenda Poliției Federale.

După arestare, bărbatul a fost dus la cea mai apropiată închisoare. Acolo, tânărul de 22 de ani execută o pedeapsă privativă de libertate de înlocuire, potrivit unu comunicat de presă emis de secția de poliție federală Weil am Rhein.

În urmă cu o săptămână, un autocar cu 42 de români la bord, care călătorea din România spre Franța, a fost oprit de polițiștii din Germania, în Grünstadt, landul Renania-Palatinat.

Germania. Autocar cu români, controlat de polițiști: Șoferii conduceau de 30 de ore fără pauză de odihnă

 

Oficialii au controlat vineri traficul pe A61, A6 și A 650 și au condus autocarul din România până la o stație de camioane lângă Grünstadt. Potrivit poliției, din documentele prezentate de cei doi șoferi de autobuz rezultă că tocmai au efectuat o cursă Franța-România și au pornit din nou, din România spre Franța, fără să ia o pauză de odihnă, așa cum prevede legea.

Autoritățile spun că cei doi șoferi români ar fi fost pe drum non-stop de aproximativ 30 de ore. Șoferii au trebuit mai întâi să se odihnească înainte de a li se permite să continue călătoria cu pasagerii lor. Amenzile vor fi aplicate șoferilor și companiei de autocare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel